Skip to main content

Vlekken op jouw houten vloer

Gepost op 11 juli 2018

Bij het aanschaffen van een nieuwe vloer probeer je altijd zo voorzichtig mogelijk te zijn. In het begin moet iedereen zijn schoenen uit doen en wil je eigenlijk de hele dag door stofzuigen. Naarmate de tijd vordert, wordt deze voorzichtigheid natuurlijk ook een klein beetje minder. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dus moet je eigenlijk altijd oppassen. Hoe kan je ervoor zorgen dat als er iets vies op jouw vloer valt, dat de schade beperkt blijft en de vlekken gewoon weer verdwijnen? Dit is de vraag die ik ga beantwoorden voor jou.

Voorzorgsmaatregelen

De nodige voorzorgsmaatregelen treffen is altijd belangrijk als jij je houten vloer lang mooi wilt houden. Het schoonmaken van een vieze vlek wordt hierdoor minder zwaar. Om te beginnen is het belangrijk om elke week te bezemen met een zachte besef en een mat neer te leggen bij de ingang. Zo houd je de eerste vuiligheden al buiten. Daarnaast is het aan te raden om elke week te dweilen. In het water zou je een scheutje witte azijn kunnen toevoegen. Door elke week schoon te maken zie je al gelijk als er toevallig vlekken op je vloer zijn en kan je het gelijk schoonmaken.

Verwijderen

Voorkomen van heftige vlekken is natuurlijk altijd beter dan ze proberen te verwijderen. Het moment dat je dit beseft ben je wel al vaak te laat. Zeker als er kinderen in het huis rondlopen is het vaak onvermijdelijk. Gelukkig zijn de meeste vlekken gewoon te verwijderen. Er zijn verschillende soorten vlekken en dus ook verschillende soorten manieren om deze te verwijderen. De meest voorkomende manieren zal ik nu even voor je op een rijtje zetten:

  • Zwarte vlekken van bijvoorbeeld je schoenzool: Hiervoor is het aan te raden om vlakgom te gebruiken. De vlek gaat hierdoor kleine rolletjes vormen en deze kan je dan zo op zuigen.
  • Vetvlekken: Bij de vloer is vaak zeep geleverd en deze soort vlekken zijn weg te verwijderen met water en de zeep. Als de vlek te heftig is kan je een intensievere reiniger kopen.

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan
    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?