Skip to main content

Vermijd deze 5 schoonmaak fouten

Gepost op 28 januari 2019

Veel mensen hebben een houten vloer in huis. De vloeren zijn mooi, duur en verrassend gemakkelijk om voor te zorgen, maar op een of andere manier raken ze meestal beschadigd. Vermijdt de volgende fouten zodat u de levensduur van uw houten vloeren kunt behouden.

 

 1. Uw schoenen thuis dragen

Schoenen dragen veel vuil en viezigheid met zich mee. Het is voor veel mensen moeilijk om aan hun gasten te vragen of zij hun schoenen uit willen doen. Maar op lange termijn heeft dit veel voordeel voer uw houten vloer. Zelfs voor een gebruikte houten vloer kan het zorgen voor vermindering van toekomstige krassen.

 

 1. Niet vaak genoeg stofzuigen

Niets verwijdert vuil en fijn vuil uit de spleten van een houten vloer als een goede stofzuiger. De beste keuze is een stofzuiger die ook geen krassen maakt op uw vloer maar wel al het vuil goed verwijdert. Daarnaast is er ook de optie voor sommige houten vloeren om net het stofzuigen te dweilen.  Houten vloeren dweilen geeft een extra glans na het stofzuigen

 

 1. Te lang wachten om gemorst materiaal op te ruimen

Er zal in een kamer altijd wel iets gemorst worden, maar als je de vlek op de grond laat drogen, zullen ze de afwerking dof maken en zelfs extra vuil aantrekken. Daarom is het belangrijk om vlekken onmiddellijk schoonmaken met een absorberende doek. Hierna met een vochtige papieren doek om eventuele resten te verwijderen.

 

 1. Verkeerde schoonmaakmiddelen gebruiken

Houten vloeren hebben specifiek schoonmaakmiddel nodig. Het is daarom ook van belang om de juist schoonmaak producten aan te schaffen. Verkeerde producten kunnen grote schade brengen aan uw houten vloer. Lees dan ook goed de instructies op het schoonmaak product om te checken of het wel echt geschikt is voor uw type vloer.

 

 1. De zon

Uit onderzoek is gebleken dat de zon sommige houten vloeren kan aantasten. De zon kan ervoor zorgen dat de kleur van uw vloer veranderd. Dit kan vooral irritant zijn wanner u besluit uw kamer opnieuw in te richten. Dan zijn de lichte stukken vloer duidelijk zichtbaar.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam