Skip to main content

Verf van houten vloer verwijderen: hoe doe je dat?

Gepost op 19 april 2022

Ben je net lekker de muren een nieuw likje verf aan het geven, heb je ook nog een aantal stroken stucloper gelegd op de vloer, komen er toch verfspetters terecht op precies die plek waar je geen stucloper hebt liggen. Ontzettend balen natuurlijk, want je had zo gehoopt dat je houten vloer ongeschonden door de strijd zou komen. Maar geen nood, gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om verf van je houten vloer te verwijderen. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Hoe je verf niet moet te verwijderen

Bij verf verwijderen denken veel mensen in eerste instantie aan oplosmiddel. Gebruik dit nooit voor je houten vloer. Het oplosmiddel tast namelijk de natuurlijke oliën van je houten vloer aan en dan blijf je met lelijke plekken in de vloer achter.

Hoe je verf wel kan verwijderen

Als je beter geen oplosmiddel kan gebruiken om verf te verwijderen, hoe verwijder je dan wel verf van je houten vloer? Dat kan op verschillende manieren. Het heeft altijd de voorkeur om de verf te verwijderen als deze nog nat is, maar  droge verf kun je ook prima verwijderen.

Natte verf

Natte verf is veruit het makkelijkste te verwijderen van je houten vloer. Pak een doek of stuk keukenpapier en veeg de gemorste verf op. Let hierbij wel op dat je de verf niet uitsmeert in de naden van de vloer. Verf die in de naden terecht is gekomen, is een stuk lastiger te verwijderen.

Opgedroogde verf

Om opgedroogde verf van je houten vloer te verwijderen, heb je een vochtige doek nodig en een (plastic) schraper/verfkrabber. Gebruik de schraper/verfkrabber om de verfvlekken zoveel mogelijk van de vloer te krabben. Veeg vervolgens met de vochtige doek (of een vel vochtig keukenpapier) de losgekomen verfvlekken weg. Voilà, nu heb je weer een verfvrije houten vloer.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam