Skip to main content

Upgrade je kelder met een houten vloer

Gepost op 02 september 2017

Wil je meer ruimte in je huis voor de kinderen om te spelen, of een filmkamer? Leg dan een houten vloer. Je kelder hoeft geen enge plek gevuld met spinnenwebben en een koude stenen vloer te zijn. In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, zijn er vele soorten houten vloeren welke geschikt zijn voor ondergrondse installatie.

Wil jij weten hoe je je oude dorren kelder in een gezellige familie kamer, slaapkamer of entertainment kamer verandert? Lees dan snel verder.

Houten vloer feiten

Realiseer je dat je kelder alles kan zijn wat je wilt. Een goede manier vanaf nul te beginnen is met een nieuwe vloer. Je vraagt je misschien af wat voor vloer je in je kelder kunt leggen. De meeste bewerkte houten vloeren zijn geschikt om te leggen in de kelder. Dit is zo omdat de meeste houten vloeren zijn ontworpen om lucht vochtige gebieden te weerstaan. Ook kunnen ze in sommige gevallen direct over beton gelegd worden zonder een nieuwe multiplex ondervloer te laten leggen. De meest gebruikte installatie manier op beton is om het zwevend te leggen. Deze manier van installeren gebruikt folie en de houten vloer zweeft als het ware boven de onderlaag.

 

Het ontwerp

Laten we kijken naar de beste ontwerpen voor de kelder, nu we de technische aspecten een beetje begrijpen . Hoewel het er van afhangt op welke manier de kamer gebruikt gaat worden, is het vaak het mooist om een lichte houten vloer te kiezen om de kamer te laten oplichten. Dit is handig in kamers waar weinig tot geen natuurlijk licht valt.  Nadat de houten vloer is gelegd, kun je kijken naar mooie lampen en verf die de sfeer van de kamer verbeterd. Door een nieuwe vloer te leggen in de kelder, heb je een mooie leefruimte in je huis erbij. Hier ben je vaak goedkoper mee uit dan het uitbreiden van je huis.

 Houten vloer

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?