Skip to main content

een unieke buitenvloer aanleggen?

Gepost op 15 mei 2018

De meeste mensen denken eerst na over de vloer in hun huis, maar uiteindelijk moet de tuin ook gebeuren. De buitenvloer mag natuurlijk niet achterblijven als je zoveel moeite hebt gedaan voor een mooie uitstraling van je huis. Maar wat zijn eigenlijk de opties voor de buitenvloer? En wat kan je doen om jouw tuin uniek te laten zijn?

Houten vloer

Een houten vloer straalt heel veel warme uit en is erg mooi als buitenvloer. Een van de grootste voordelen is dat een houten vloer makkelijk te onderhouden is, wat heel belangrijk is bij een buitenvloer. Het is ook goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Het is hierbij dan wel van belang dat je het van te voren laat behandelen door een specialist. Daarnaast is een houten vloer ook redelijk makkelijk te leggen en past het bij veel andere stijlen. Je bent dus niet beperkt in het materiaal van je tuinset.

Natuursteen

Dit is nummer 1 bij de keuze in een buitenvloer. Dit betekent niet dat jij niet uniek kunt zijn met de vloer. Het voordeel van natuursteen is namelijk dat elke steen anders is en je dus sowieso uniek bent met deze keuze. Voorbeelden van natuursteen zijn bijvoorbeeld graniet en leisteen. Natuursteen is ook een duurzame buitenvloer, waardoor je er jaren lang plezier van kan hebben.

Tips buitenvloer

Naast de bovengenoemde buitenvloeren is er natuurlijk nog keuze uit heel veel andere vloeren. Het is hierbij ook belangrijk dat je rekening houdt met diverse aspecten.

Ten eerste is het belangrijk dat je nadenkt of je hele tuin verhard wordt of alleen een deel van je tuin. Ten tweede moet je soms je persoonlijke stijl opzij zetten. Als jij een hele kleine tuin hebt, is het niet handig om hele grote stenen uit te kiezen. Denk dus realistisch na. Ten derde is het ook belangrijk dat de gehele uitstraling van je tuin en je huis elkaar niet tegenspreken. Wil jij graag een andere stijl in je tuin? Zorg dan dat de overgang geleidelijk gebeurt.

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam