Skip to main content

Uitgelicht: de massief eiken vloer

Gepost op 20 januari 2022

Massief eiken is een erg populaire houtsoort die niet alleen voor vloeren wordt gebruikt. Massief eiken heeft een frisse en strakke uitstraling, plus een hoge bewerkelijkheid, waardoor je er allerlei kanten mee op kunt. Naast de frisse en strakke uitstraling van het massief eiken, geeft een massief eiken vloer je woning ook een rustige en tijdloze uitstraling, waardoor deze houten vloerensoort met veel verschillende soorten interieurstijlen te combineren is. Ook fijn, massief eiken kan prima gecombineerd worden met vloerverwarming; zo heb je niet alleen een mooie vloer liggen, maar ook nog lekkere warme voeten het hele jaar door.

Voordelen massief eiken vloer

Zit je te overwegen om voor een massief eiken vloer te kiezen, dan vind je hier nog wat voordelen die aan een massief eiken vloer hangen.

Voordeel 1: Een massief eiken vloer is ontzettend sterk en heeft een hoog slijtage-gehalte, zelfs bij intensief gebruik. Een massief eiken vloer gaat dus ontzettend lang mee (mits goed onderhouden natuurlijk).

Voordeel 2: Een massief eiken vloer is herbruikbaar. Stel, je gaat verhuizen en wilt je massief eiken vloer graag meeverhuizen, dat kan, als je de vloer zwevend (dus niet verlijmd aan de ondervloer) gelegd hebt.

Voordeel 3: Een massief eiken vloer is onderhoudsvriendelijk. Door regelmatig te stofzuigen en te dweilen met het juiste schoonmaakmiddel kom je al een heel eind. Zet je je houten vloer dan ook nog eens in de zoveel tijd (het liefst elke 2 jaar) in de olie/lak/wax, dan gaat je massief eiken vloer nog vele jaren mee.

Voordeel 4: Ben je de kleur van je huidige massief eiken vloer zat? Dan kun je, simpelweg door gebruik te maken van een andere lak/olie/wax, de kleur van je houten vloer aanpassen. Maar ook door het hout te roken kun je je houten vloer een andere uitstraling geven.

Voordeel 5: In tegenstelling tot meubilair of het huis in het algemeen, behoudt een massief eiken vloer zijn waarde. Je kunt dus met een gerust hart je woning, mocht je willen verhuizen, met massief eiken vloer en al te koop zetten en daar dezelfde waarde, voor de vloer dan, voor terugkrijgen als dat jij er ooit voor kwijt geweest bent.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam