Skip to main content

Tips voor het verwijderen van een houten vloer

Gepost op 27 februari 2019

leven lang meegaan. Afhankelijk van de ouderdom van uw huis en de slijtage die de vloer heeft doorgemaakt, moet deze mogelijk op den duur worden vervangen. Als u in een vochtige, regenachtige stad woont, kan vocht bijvoorbeeld een bijzonder schadelijk effect hebben. U bent wellicht geïnteresseerd in de installatie van een nieuwe houten vloer of wellicht in een houten vloer renoveren. Hoe dan ook, het hout zal moeten worden verwijderd. Daarom zal deze blog enkele instructies geven om u te helpen.

 

Een houten vloer verwijderen die gelijmd is?

Het gemak waarmee een vloer omhoog kan worden getrokken, is afhankelijk van hoe deze is geïnstalleerd. Als de vloer op de ondervloer is geplakt, hebt u een cirkelzaag nodig om deze te verwijderen.

Snijd de vloer in twee secties. Als de vloer is gezaagd, heb je een koevoet en een kleine voorhamer nodig. Plak de koevoet onder de panelen en sla erop. Dit zou de vloer moeten opjagen.

 

Maar wat als dit niet werkt?

Als het niet werkt, probeer dan de vloer in kleinere delen te snijden. In sommige gevallen is het hout te sterk op de ondervloer bevestigd en kunt u het niet omhoog trekken. Als de ondervloer ook van hout is, kunt u beide doorzagen, op voorwaarde dat uw cirkelzaag in de juiste stand staat.

Dit betekent echter dat u een nieuwe ondervloer moet installeren!

 

Extra Tips:

Probeer bij het verwijderen van je houten vloer het zo intact mogelijk te houden. De stukken die u onbeschadigd verwijdert, kunnen van pas komen. Je kunt ze verkopen of ze zelf gebruiken in een toekomstig project.

Probeer niet zelf een houten vloeren te verwijderen, tenzij je een degelijke ervaring hebt met timmerwerk of renovaties. Als u niet over het benodigde gereedschap beschikt of als u het niet gemakkelijk vindt om de vloer zelf te verwijderen, moet u contact opnemen met een betrouwbare vloerinstallateur.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan
    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?