Skip to main content

Tips voor het kiezen van een kleur voor uw houten vloer

Gepost op 19 februari 2019

Net als de bomen waar ze vandaan komen, hebben houten vloeren een gevarieerde selectie van kleuren. Bovenop de natuurlijke kleuren, kunt u uw houten vloeren verven naar keuze. Met zoveel keuzemogelijkheden lijkt het vinden van de juiste kleur van je houten vloer misschien overweldigend. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige tips om u te helpen bij het kiezen van de juiste vloerkleur voor uw huis.

 

Tip 1: Installeer lichte kleuren in kleine ruimtes

 

Misschien vind je het uiterlijk van donkere houten vloeren leuk, maar pas op voor plaatsing in een kleine ruimte. Hoe donkerder je een kamer decoreert, hoe kleiner deze eruit zal zien. Gebruik een lichte kleur voor uw vloeren, zoals een beige of gebroken wit om uw kleine kamers open en breed te houden. Versier de rest van de ruimte in lichte kleuren die zoveel mogelijk natuurlijk licht reflecteren. Om een ​​samenhangend ontwerp te creëren, kunt u overwegen om dezelfde kleur hout te installeren in al uw slaapkamers.

 

Tip 2: Gebruik donkere kleuren voor een veelzijdige inrichting

 

Als u van plan bent om in de loop van de jaren uw decor of kleurenschema te wijzigen, wilt u misschien een donker gekleurd hout installeren in de grotere kamers, zoals de keuken, de eetkamer en de woonkamer. Hoewel zowel donkere als lichte kleuren overeenkomen met de meeste kleurenschema’s, zult u meer geluk hebben bij het vinden van complementaire kleuren die passen bij uw donker hout. Donkere houten vloeren brengen ook een gevoel van klasse naar elk huis. Als je de voorkeur geeft aan een natuurlijkere uitstraling, kies dan het hout in een lichtbruine kleur die een rustiek gevoel creëert.

 

Tip 3: Overweeg de onderhoudsvereisten

 

Zowel lichte als donkere kleuren hout zullen in de loop van de jaren krassen en deuken krijgen. De dagelijkse onderhoudseisen kunnen echter verschillen, afhankelijk van de kleur die u kiest. Lichte en witte hardhouten kleuren hebben de neiging minder stof en vuil te laten zien, maar het vuil verzamelt zich nog steeds. Lichte kleuren kunnen gemakkelijker slijtages vertonen, maar afhankelijk van de lichtheid van donkerder hout ziet u hetzelfde aantal slijtplekken.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam