Skip to main content

Redenen om voor een lichte houten vloer te gaan

Gepost op 30 september 2020

Houten vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren. Zo zijn er eiken houten vloeren, grenen vloeren, lichte houten vloeren en donkere houten vloeren. Een lichte houten vloer valt bij veel mensen in de smaak. Niet alleen omdat ze dit mooi vinden; er zijn nog meer redenen te bedenken waarom je juist voor een lichte houten vloer zou moeten gaan. In dit artikel vind je er een aantal.

Een lichte houten vloer als perfecte basis

Lichte houten vloeren kun je heel goed als basiselement gebruiken in je woning. Als je vloer een witte (of andere lichte kleur) heeft, biedt dat veel mogelijkheden voor wat betreft de rest van het interieur. Een lichte houten vloer kun je bijvoorbeeld combineren met donkere meubels, om zo contrast te creëren. Ook kleurrijke meubels komen goed uit in combinatie met een lichte houten vloer. Bovendien kun je andere houttinten ook prima combineren met licht hout.

Sfeervol en rustgevend

Lichte houten vloeren zijn erg sfeervol en bovendien rustgevend. Daarnaast zien deze vloeren er vaak ook nog eens modern uit en geven ze je woning een strakke uitstraling. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op! 

Lichte vloeren voor een ruimtelijk effect

Een lichte houten vloer zorgt ervoor dat de ruimte er een stuk ruimtelijker uitziet, dan bij donkere vloeren het geval is. Ook brengt zo’n vloer veel licht in huis, al helemaal als er ook nog eens grote ramen in je huis aanwezig zijn. Ideaal voor als je eigenlijk niet zo’n grote woning hebt en deze er graag ruimer uit wilt laten zien.

 

Wil je graag een lichte houten vloer voor in je woning kopen, of twijfel je of zo’n vloer wel geschikt is voor je? Neem van te voren vooral contact op met een houten vloeren specialist, zodat je goed geïnformeerd bent over de mogelijkheden.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam