Skip to main content

Pvc-vloeren en hun verschillende voordelen

Gepost op 03 maart 2020

Een pvc-vloer met houtlook, een pvc-vloer met click systeem of een pvc-vloer in combinatie met vloerverwarming, je kunt alle kanten op met dit type vloer. Pvc-vloeren zijn erg populair. Niet alleen omdat ze er mooi uitzien, maar ook omdat deze vloeren veel verschillende voordelen hebben. In dit artikel hebben we de voordelen van pvc-vloeren voor je op een rijtje gezet.

 

Een natuurlijke uitstraling

Net als een echte houten vloer heeft een pvc-vloer met houtlook al gauw een natuurlijke uitstraling die net echt lijkt. Vaak zie je niet eens het verschil! Pvc-vloeren hebben een realistische, unieke structuur waardoor geen enkel stukje van de vloer hetzelfde is.

 

Geluiddempend

Echte houten vloeren zijn absoluut niet geluiddempend. Als je er bijvoorbeeld met hakken overheen loopt, dan voorkom je niet dat dit goed hoorbaar is. Bij pvc-vloeren met houtlook daarentegen worden geluiden geminimaliseerd. 

 

Vloerverwarming

Vloerverwarming op houten vloeren kan erg comfortabel zijn, maar bij een pvc-vloer is dit niet per se nodig omdat de vloer van zichzelf al warm aanvoelt. Mocht je echter wel voor vloerverwarming willen gaan, dan zijn pvc-vloeren daar wel voor geschikt.

 

Pvc-vloeren in verschillende ruimtes

Nog een voordeel van pvc-vloeren: ze zijn geschikt om te leggen in allerlei soorten ruimtes, zo ook vochtige. Je kunt bijvoorbeeld prima een pvc-vloer met houtlook in je keuken plaatsen. Doordat er geen hout in de vloer verwerkt wordt, kan deze ook niet beschadigen door vocht. Ook wordt dit type vloer niet glad als je toch een keer met water knoeit, waardoor je niet zo snel uit zal glijden.

 

Duurzaam en sterk!

Als je voor een pvc-vloer met houtlook besluit te gaan, dan kun je er in ieder geval zeker van zijn dat de vloer best een tijdje mee zal gaan. De vloer beschadigt niet snel en is daarnaast makkelijk te onderhouden.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?