Skip to main content

Leuke weetjes over een houten vloer

Gepost op 03 november 2018

Wil je graag een nieuwe houten vloer maar weet je eigenlijk gewoon niet meer wat je precies wilt? Wij zullen je, door middel van deze blog, de meest informatieve weetjes vertellen over een houten vloer zodat jij klaar bent voor je nieuwe aankoop.

Wist je dat….

De eiken vloer wordt gezien als de meest trendy vloeren. Zoals je eigenlijk bijna elk jaar een nieuwe kleding trend heb, heb je dit ook in vloeren. Zoals elke andere houten vloer straalt deze natuurlijk veel warmte uit en geeft het een huiselijk gevoel. De reden dat eik zo populair is, is voornamelijk omdat er zoveel keuze in is. Zo kan je klassieke planken eik hout nemen maar ook planken met heel veel barsten. Wat je dan neemt is geheel afhankelijk van enerzijds je huidige huis en je persoonlijke smaak. Hiernaast is er ook steeds meer vraag naar andere technieken van de houten vloeren. Zo vinden mensen een geborstelde vloer ook erg mooi.

Wist je dat….

Er oneindig veel keuze is in de patroon van een houten vloer. Bij patronen kan je bijvoorbeeld denken aan een blokpatroon of een visgraat. Naast een visgraat heb je tegenwoordig ook een Hongaarse punt. Waarbij de planken op elkaar liggen bij een visgraat patroon, wordt dit bij een Hongaarse punt in een hoek van 45 of 60 graden gelegd. Hierdoor geef je je huis dus een hele andere uitstraling. Een visgraat of een Hongaarse punt is vooral mooi in grote huizen. Dit laat de oppervlakte van het huis namelijk nog groter ogen.

Daast het patroon is hout ook in diverse kleuren te verkrijgen. Dit is vooral afhankelijk van de afwerkingsmethode die gebruikt wordt. Wat altijd nog het meest populair blijft is een lichte kleur. Dit heeft namelijk een er rustige uitstraling wat de meeste mensen dus aanspreekt. Wil je iets meer uitdaging in je vloer, dan kan je gaan voor een gebeitste vloer. De combinatie van kleur en legpatroon is erg belangrijk in een huis. Vind je het zelf erg lastig om te bepalen wat nou mooi is in je huis? Vraag dan wat meer advies bij de experts van Martijn de Wit. Zij weten alles van vloeren af en kunnen u zo advies op maat geven.

 

Wist je dat…

Een houten vloer heel goed samen kan met vloerverwarming. In vergelijking met vloerbedekking, krijg je natuurlijk geen warme voetjes van een houten vloer. Dit is heel makkelijk op te lossen met vloerverwarming. Dit kan namelijk eigenlijk met bijna alle houtsoorten samen.

 

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam