Skip to main content

Laminaat leggen, hoe pak je dat aan?

Gepost op 27 oktober 2019

Veel mensen besluiten laminaat te nemen, bij het uitzoeken van een nieuwe vloer. Niet zo gek, want laminaat is verkrijgbaar in een heleboel verschillende kleuren en valt goed te combineren met kleden of tapijt. Daarnaast is de kans op krassen niet zo groot, mits je de vloer op de juiste manier schoonmaakt natuurlijk. Een laminaatvloer schoonmaken met agressieve schoonmaakmiddelen kan namelijk schade toebrengen aan het laminaat. Het leggen van een laminaatvloer vormt vaak geen groot probleem. Toch kan dit wel veel tijd in beslag nemen en dien je hiervoor met precisie te werk te gaan. Als je dit niet ziet zitten, of niet zo handig bent, kun je er ook voor kiezen om dit klusje uit te besteden. Wil je toch graag zelf aan de slag? In dit artikel vind je een aantal tips.

Leg het laminaat niet direct

Waarschijnlijk ben je na aankoop van het laminaat enthousiast en wil je zo snel mogelijk beginnen met het leggen van je nieuwe vloer. Dit is echter niet verstandig. Laat het laminaat eerst een tijdje wennen aan de nieuwe ruimte. Wanneer je dat niet doet kan het laminaat na een tijdje bol komen te staan of zul je zien dat de hoeken van het laminaat omhoog kruipen.

Neem de tijd

Laminaat kopen is natuurlijk zo gebeurd, maar het leggen ervan kan aardig wat tijd in beslag nemen. Sommige hoeken, zoals die bij een verwarming, zijn wat lastiger dan anderen. Zorg ervoor dat je zeker een paar dagen de tijd neemt om de vloer te leggen. Ook de afwerking van de vloer kan een hoop tijd kosten.

Het zagen van laminaat

Sommige planken moet je inkorten. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld een laminaatsnijder gebruiken. Een groot voordeel hiervan is dat je hiermee stofvrij kunt werken. Soms dien je echter een bocht of hoek te zagen, in dat geval kun je beter een decoupeerzaag gebruiken.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?