Skip to main content

Laminaat in je badkamer? Dat kan absoluut!

Gepost op 28 oktober 2019

Laminaat is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je overweegt een nieuwe badkamervloer te nemen. Toch kan dit een prima optie zijn, laminaat is immers heel onderhoudsvriendelijk en makkelijk te plaatsen. Voor de badkamer is het wel van belang dat het laminaat watervast is. Je wilt natuurlijk niet dat je laminaat krimpt of uitzet als hij nat wordt. Let hier dus wel op als je het laminaat uitkiest, traditioneel laminaat is niet geschikt voor badkamers. In dit artikel vind je een aantal redenen waarom je voor badkamer laminaat zou moeten gaan.

Dezelfde vloer in het hele huis

Als je watervast laminaat in je badkamer legt, kun je deze net zo goed ook in de rest van je huis leggen. Hierdoor is er geen drempel meer nodig en wordt alles mooi één geheel, qua kleur maar ook qua soort vloer. In ruimtes als de keuken kan het immers ook handig zijn om een watervaste vloer te hebben. Laminaat leggen kan een hele klus zijn, dus dan kun je net zo goed alles in één keer doen.

Warme voeten

Een ander voordeel van laminaat in je badkamer: je hebt nooit meer last van koude voeten, wat bij badkamertegels vaak wel het geval is. Ook geeft laminaat vaak een warme uitstraling. Ideaal voor de koude wintermaanden dus! PVC laminaat is ook nog eens goed te combineren met vloerverwarming. Je kunt deze vloerverwarming zelfs gebruiken als hoofdverwarming.

Makkelijk in onderhoud

PVC vloeren zijn het makkelijkst in onderhoud. Je kunt deze vloeren prima met water, of zelfs een sopje schoonmaken. Daarnaast zijn deze vloeren vaak vele malen goedkoper dan een houten vloer of traditionele laminaatvloer, terwijl ze vaak niet van een echte houten vloer te onderscheiden zijn, qua kleur maar ook niet qua gevoel.

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam