Skip to main content

Kan parket in de keuken?

Gepost op 22 maart 2022

Een houten vloer in de keuken is niet iets waar je in eerste instantie aan zou denken. Of misschien wil je wel een mooie parketvloer in de keuken, maar ben je er wat terughoudender in, want een houten vloer in een relatief vochtige ruimte… In deze blog meer informatie waarom het helemaal geen slecht idee is om parket in de keuken te (laten) leggen.

De juiste houtsoort

Als je even stilstaat bij wat voor soort ruimte de keuken is, is de keuken een ruimte waar mensen veel bij elkaar komen en waar de vloer veel intensiever gebruikt wordt dan andere vloeren in huis. Bij het uitzoeken van een parketvloer voor de keuken is het dan ook belangrijk om te kiezen voor een houtsoort die intensief gebruikt kan worden. Voorbeelden hiervan zijn eikenhout, beuken of walnotenhout. Deze hardhoutsoorten hebben vaak meer houtnerven dan andere houtsoorten, waardoor eventuele krassen en beschadigingen minder snel opvallen. Daarnaast hebben deze hardhoutsoorten ook een hogere dichtheid, waardoor ze beter bestand zijn tegen vocht en intensief gebruik.

Gelakt of geolied?

Houten vloeren kun je behandelen met lak of olie. Voor beide behandelingen is zeker wat te zeggen. Maar voor parket in de keuken kun je beter kiezen voor een behandeling met olie. Geolied parket biedt veel meer veiligheid voor de vloer als het gaat om vloeistoffen, zoals water en olie. Verder biedt een behandeling met olie ook een betere impregnatie van de afzonderlijke parketplanken, wat weer bijdraagt aan de bescherming van de vloer. Een mogelijk nadeel van geolied parket zou kunnen zijn dat de kans bestaat dat gebruikssporen sneller zichtbaar zijn. Gelukkig is dit vaak snel op te lossen.

Onderhoud parketvloer

Parket is zeer makkelijk te onderhouden als je weet hoe. Het onderhoud van parket bestaat uit ongeveer één keer per week even de bezem over de vloer halen en verder één keer in de zoveel tijd de vloer schoonmaken met een speciaal parketschoonmaakmiddel (lees voor gebruik goed de aanwijzingen op de verpakking door).

Andere voordelen van parket in de keuken

Andere voordelen van parket in de keuken zijn de volgende:

 • Een knusse, warme en authentieke sfeer in de keuken;
 • Geen vloer is hetzelfde doordat parket een natuurproduct is vol met kleurvariaties;
 • Parket kan samen gebruikt worden met warm water vloerverwarming;
 • Bijdrage aan het klimaat in huis doordat het parket meehelpt met de regulatie van de luchtvochtigheid.

Nieuwsgierig geworden naar een parketvloer in de keuken of heb je nog vragen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen, of kom gezellig langs in een van onze showrooms.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam