Skip to main content

Je houten vloer schoonmaken na de feestdagen

Gepost op 21 december 2018

We kijken er eigenlijk allemaal altijd naar uit, de feestdagen. Nog een paar dagen en dan is het weer zover. Familie en vrienden over de vloer, heerlijk eten en drinken met zijn alle en natuurlijk heel veel gezelligheid (en wat wijntjes). Aan al deze gezelligheid zitten ook wat kleine nadelen verbonden, namelijk de schoonmaak. Wil jij weten wat je moet doen als je houten vloer beschadigd is of vuil wordt? Lees dan snel dit artikel af.

Voorkomen

Zoals eigenlijk bij veel dingen, is voorkomen beter dan genezen. Je kan dus beter wat maatregelen treffen. Ten eerste is het handig om een deurmat te nemen. Deze houdt veel vuil buiten maar natuurlijk niet alles. Daarom zou je ook kunnen vragen om de schoenen uit te trekken. Als je een groot feestje organiseert is het heel begrijpelijk dat dit niet mogelijk is. Als je toch schoenstrepen op je vloer hebt kan je dit ook makkelijk verwijderen. Hiervoor heb je een vlakgum nodig zonder schuurmiddel. Gebruik de vlakgum erg voorzichtig, want zo kan je de schoenstreep toch nog verwijderen.

De schoonmaak

Schoonmaken voordat je gasten komen is ook handig. Zo haal je vuil weg die er al ligt en kan dat vuil in ieder geval geen beschadigingen veroorzaken. Zorg dus dat je een zachte bezem hebt staan voor je houten vloer.

Beschadigingen

Natuurlijk zijn er altijd wel wat beschadigingen die optreden. Dit gaat vaak gewoon per ongeluk en is het daarom heel belangrijk om je hier niet zorgen op te maken op het moment zelf. Wel moet je bij sommige beschadigingen gelijk actie ondernemen.

Tijdens kerst wordt er vaak rode wijn gedronken. Wat nou als er rode wijn op de houten vloer valt? Probeer hier gelijk wat aan te doen. Ik raad daarom ook aan om water en een geschikte vloerzeep te gebruiken. Hoe langer de vloeistof, in dit geval rode wijn, op de vloer ligt, hoe groter de schade zal zijn.

Zorg dus dat je voorbereid bent op mogelijke beschadigingen, en onthoud vooral: de feestdagen draaien om familie! Geniet dus van het samen zijn en maak je niet teveel zorgen.

Het team van Martijn de Wit wenst u fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam