Skip to main content

Je houten vloer kleuren, hoe pak je dat aan?

Gepost op 02 januari 2020

Zou je eens een andere kleur houten vloer willen, of is je huidige vloer verkleurd of beschadigd en aan vervanging toe? Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom men een houten vloer zou willen kleuren. Over het algemeen gaan houten vloeren erg lang mee. Toch kan het gebeuren dat een houten vloer zodanig verkleurd of beschadigd, dat het tijd is voor iets nieuws. Gelukkig hoef je in dat geval lang niet altijd een hele nieuwe vloer te laten leggen; je kunt je huidige vloer vaak ook gewoon voorzien van een andere tint. 

Welke houten vloer kleuren?

Niet iedere houten vloer kan gekleurd worden; als de vloer zacht is of gemaakt is van een tropische houtsoort dan is dat bijvoorbeeld wat lastiger. Wil je graag weten of de betreffende vloer gekleurd kan worden, dan doe je er goed aan om advies in te winnen bij een houten vloeren specialist. 

Aan de slag met het kleuren van de vloer

Heb je eenmaal besloten dat je je houten vloer wilt gaan kleuren, dan is het van belang dat je allereerst de gebruiksinstructies van de vloer doorneemt. Sommige vloeren vereisen namelijk een specifieke behandeling. Is eenmaal duidelijk hoe je het kleuren van de vloer aan kunt gaan pakken; dan kun je aan de slag met de verschillende stappen.

Voorbereiding

Voordat je de vloer kleurt, is het noodzakelijk om de vloer eerst te schuren of polijsten. Hiermee verwijder je namelijk de oude waslaag beits of laklaag, schuur je krassen weg en maak je de vloer goed glad.

Het kleuren van de vloer

De vloer kun je kleuren met behulp van een roller, een doek of een platte kwast. Het is de bedoeling dat je de kleur mengt met olie en dit mengsel vervolgens op de juiste manier aanbrengt op de vloer. De vloer moet vervolgens minimaal een dag drogen.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan
    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?