Wat komt er allemaal kijken bij de eetkamer

Hulp bij het kiezen van een kleur voor je vloer

Wist je dat de kleur van je vloer een grote impact kan hebben op de sfeer in je woning? De verschillende houten vloer kleuren die je bijvoorbeeld terugziet in een bouwmarkt, hebben allemaal een andere invloed op de betreffende ruimte en ook op je meubels. In dit artikel vind je een aantal tips bij het kiezen van een geschikte kleur vloer.

 

Wat donkere en lichte kleuren met een ruimte kan doen

De keuze voor bepaalde kleuren kan ervoor zorgen dat een ruimte groter, of juist kleiner lijkt. Wil je graag dat een ruimte knus eruit gaat zien? Dan kun je het beste kiezen voor donkere kleuren, zowel qua vloer als qua tapijt en meubels. Om een ruimte groter te doen lijken zijn lichte, natuurlijke kleuren juist weer geschikter, bijvoorbeeld een lichte vinylvloer of een beige tapijt. Tegelijkertijd creëer je met het gebruik van lichte kleuren een vrolijke uitstraling, terwijl donkere kleuren natuurlijk kunnen ogen en ook voor klasse en luxe kunnen staan.

 

Overige kleuren

Vaak wordt er gekozen voor ofwel lichte kleuren (zoals wit of beige), of donkere kleuren (zoals bruin en zwart). Er zijn natuurlijk nog veel meer kleuren waar je uit kunt kiezen, die ieder ook weer een andere impact kunnen hebben op de sfeer in je woning. Wist je bijvoorbeeld dat rood en oranje staan voor warmte en harmonie? Tegenwoordig kiezen ook steeds meer mensen voor een grijze vloer en grijze meubels. Dit straalt een hoop rust uit en op die manier laat je de ruimte er modern uitzien. 

 

Je kunt daarnaast erg creatief te werk gaan als het aankomt op het combineren van kleuren. Ga bijvoorbeeld voor een lichte vloer i.c.m. donkere wanden, een lichte vloer, licht plafond en donkere wanden of juist een lichte vloer en lichte wanden.

Kan je wel wat inspiratie gebruiken?

Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!