Skip to main content

Huisdieren op een houten vloer

Gepost op 01 mei 2017

Misschien denk je al een geruime tijd na over het laten leggen van een eiken houten vloer of een parket vloer. Toch vraag je je af of dat wel kan met je trouwe viervoeter. Blijft de vloer mooi na een ongelukje van de hond, leveren de nagels geen krassen op en slijt de toplaag niet extra hard? Hier hoef je je geen zorgen over te maken. Maar de volgende tips zorgen er voor dat de vloer extra mooi blijft.

Type afwerking

Een gelakte vloer is beter bestand tegen krassen. Ook is een gelakte vloer minder gevoelig voor vlekken en vocht. Met een vochtig doekje ga je over de vlek of het vocht heen en de vloer ziet er weer netjes uit.

Water

Zelfs als u een gelakte vloer heeft is het belangrijk dat je de vloer droog houd. Als hout namelijk dag en nacht nat is zal het beschadigen. Daarom is het belangrijk dat je een placemat of een matje onder de drinkbakken plaatst. Hierdoor zal het water niet op de vloer liggen en blijft u vloer langer mooi.

Haren & pootjes

 width=
Eiken houten vloer

Wanneer je terug komt van het uitlaten van de hond in de regen zal hij vieze pootjes achter laten op de vloer. Deze zijn makkelijk weg te poetsen op een houten vloer. Ook zal je huisdier haren verliezen, het is dan ook belangrijk dat je regelmatig de vloer stofzuigt. Een houten vloer is zeer geschikt wanneer je huisdieren hebt omdat het geen stof en vuil opneemt. Vuil is makkelijk te verwijderen en zal ook niet in een houten vloer trekken.

Nagels in de houten vloer

Wanneer u een zware hond hebt kan het wel eens voor komen dat er nagels in de vloer komen te staan. Gelukkig is hier een oplossing voor bedacht en zijn er tegenwoordig lichtgewichte “schoentjes” voor de hond die voorkomen dat er krassen op de vloer worden achter gelaten.

Je kan dus zonder problemen een houten vloer nemen wanneer je huisdieren hebt. En samen met je huisdier genieten van de prachtige houten vloer in je huis.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam