Skip to main content

Houtlooktegels of een echte houten vloer?

Gepost op 29 september 2020

Ben je aan het nadenken over wat voor soort vloer je graag zou willen in je (nieuwe) woning? Grote kans dat je al hebt overwogen een houten vloer te nemen. Houten vloeren zijn erg populair en bovendien in allerlei verschillende kleuren en structuren verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een vloer bijzit die bij aan jouw wensen voldoet. Heb je het besluit genomen voor een houten vloer te gaan, dan rest alleen nog de vraag: wil je houtlooktegels in je woning of liever een echte houten vloer? Lees snel verder voor een aantal tips.

Krassen op de echte houten vloer

Doordat echte houten vloeren zacht zijn, ontstaan er sneller krassen op dit type vloer. Je kunt dit echter voorkomen door viltjes te plaatsen onder stoelpoten en andere meubels. Houtlooktegels zijn bijna niet van echt te onderscheiden, maar zijn harder dan echte houten vloeren. Daardoor zul je geen last hebben van krassen op de vloer.

Minder onderhoud

Houtlooktegels vereisen minder onderhoud dan een echte houten vloer. Hout is een natuurlijk product, waardoor het kan gaan rotten of bijvoorbeeld kromtrekken. Bij tegels met houtlook heb je hier geen last van! 

Houtlooktegels voelen koud aan

In de zomer kan het fijn zijn als een vloer koud aanvoelt. Dit is bij tegels echter niet alleen ‘s zomers het geval, maar ook in de winter, waar dit bij een echte houten vloer niet zo is.

Twijfel je tussen houtlooktegels en een echte houten vloer? Dan doe je er goed aan om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Tegels zijn vaak wat goedkoper, maar sommige mensen hebben toch liever een echte houten vloer in huis huis liggen. Laat je vooraf goed informeren, bijvoorbeeld door een houten vloeren specialist, om zo goed op de hoogte te zijn van de kenmerken van deze verschillende soorten vloeren.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam