Skip to main content

Houten vloer, waar moet je rekening mee houden?

Gepost op 01 juni 2018

Heb je ook een houten vloer? Dan is het van belang dat je rekening houdt met een aantal zaken. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je uitkijkt met de schoenen die je draagt. Enorme punthakken kunnen gaten in je vloer veroorzaken, wat natuurlijk heel zonde is. Een houten vloer is erg gevoelig voor krassen. Zo moet je ook rekening houden dat je altijd beschermende dopjes op je meubilair hebt en dat je geen bureaustoel hebt met metalen wieltjes. Als laatst is het ook belangrijk dat je oppast met welke wasmachine je aanschaft. Want wat  voor voorzorgsmaatregelen kun je treffen om te zorgen dat je houten vloer mooi blijft?

Voorzorgsmaatregelen op houten vloer

Bij de aanschaf van je wasmachine probeer je altijd rekening te houden met de prijs en natuurlijk de inhoud. Toch kan je niet elke wasmachine op een houten vloer zetten. Er kunnen namelijk wat problemen ontstaan bij bepaalde wasmachines. Zodra de machine gaat centrifugeren, begint hij te trillen. Doordat de kuip met veren aan de buitenmantel van de wasmachine hangt, beginnen deze extreem te trillen zodra die gaat centrifugeren. Dit zorgt er ook voor dat de gehele machine mee gaat trillen en extreme gevolgen kan hebben voor jouw vloer. De risico wat je loopt is dat de machine niet op zijn plek blijft staan door de trillingen en dus allerlei scheuren op je vloer achterlaat. Hier zijn natuurlijk wel oplossingen voor.

Oplossing

Het is vaak zo dat een wasmachine langer mee gaat. Het is dan zonde om een nieuwe te kopen als je bijvoorbeeld gaat verhuizen of een andere vloer wilt. U kunt ervoor zorgen dat uw huidige houten vloer verstevigd wordt. Dit kan je doen door een massieve houten plaat neer te leggen. Deze moet minimaal 4 CM dik zijn. Het is dan het meest handig om je machine direct, zonder rubbers, op de houten plank te leggen.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam