Skip to main content

Houten vloer voor warme uitstraling in nieuwbouw huis

Gepost op 10 januari 2024

De keuze voor houten vloeren in een nieuwbouwwoning gaat verder dan esthetiek en traditionele waarden. Hier zijn enkele redenen waarom houten vloeren bijzonder goed passen bij nieuwbouwwoningen:

 1. Moderne bouwnormen: Nieuwbouwwoningen worden gebouwd volgens de nieuwste bouwnormen, wat betekent dat ze vaak beter geïsoleerd en afgedicht zijn dan oudere huizen. Dit zorgt voor een stabiele omgeving wat betreft temperatuur en vochtigheid, wat essentieel is voor het behoud van houten vloeren. Deze stabiliteit helpt krimp en uitzetting van het hout te minimaliseren, wat de levensduur van de vloer verlengt.
 2. Flexibiliteit in ontwerp: Bij nieuwbouw heeft men de vrijheid om elk aspect van het huis naar wens te ontwerpen. Houten vloeren bieden een breed scala aan stijlen, afwerkingen en legpatronen, waardoor ze perfect aansluiten bij elke ontwerpvisie. Of het nu gaat om een minimalistische, moderne look of een meer traditionele, rustieke stijl, houten vloeren kunnen naadloos worden geïntegreerd in het ontwerp.
 3. Milieuvriendelijke en duurzame opties: Met de toenemende focus op duurzaam bouwen zijn houten vloeren een verantwoorde keuze. Veel leveranciers bieden nu houten vloeren aan die afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen of gerecyclede bronnen. Dit past goed bij de trend van milieuvriendelijke nieuwbouwprojecten.
 4. Gezond binnenklimaat: Nieuwbouwwoningen zijn vaak voorzien van geavanceerde ventilatiesystemen die zorgen voor een gezond binnenklimaat. Houten vloeren dragen hieraan bij door hun natuurlijke eigenschappen. Ze bevatten geen schadelijke stoffen, zoals sommige synthetische vloerbedekkingen, en zijn hypoallergeen, wat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.
 5. Warme en comfortabele uitstraling: Een nieuwbouwwoning kan soms aanvoelen als een ‘leeg canvas’. Houten vloeren brengen warmte en karakter in de ruimte, waardoor het nieuwe huis meteen als een thuis aanvoelt. De natuurlijke textuur en warmte van het hout zorgen voor een gezellige en uitnodigende sfeer.
 6. Toekomstbestendig en waardeverhogend: Terwijl trends in interieurontwerp kunnen veranderen, blijven houten vloeren tijdloos. Ze kunnen aangepast worden aan toekomstige veranderingen in interieurstijlen door ze opnieuw te schuren en af te werken. Dit maakt ze tot een toekomstbestendige keuze die bovendien de waarde van de woning kan verhogen.
 7. Geschikt voor vloerverwarming: Veel nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig uitgerust met vloerverwarming. Bepaalde soorten houten vloeren zijn hier uitstekend geschikt voor en kunnen de efficiëntie van dit verwarmingssysteem verhogen, terwijl ze de esthetische en functionele voordelen van hout behouden.

In nieuwbouwwoningen bieden houten vloeren niet alleen een tijdloze schoonheid, maar ook praktische voordelen die passen bij de moderne bouwstandaarden en levensstijl. Ze zijn een slimme investering die bijdraagt aan zowel de esthetiek als de functionaliteit van het huis, waardoor ze een ideale keuze zijn voor elk nieuwbouwproject.

Wilt u meer weten over een houten vloer voor jouw nieuwbouw woning? Neem contact met ons op!
Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam