Skip to main content

Houten vloer voor in de tuin, dat wil jij toch ook?

Gepost op 10 augustus 2018

Ben jij ook een fan van houten vloeren? Nou ik wel. Een houten vloer straalt schoonheid uit en is eigenlijk altijd uniek. Daarnaast kan een houten vloer jaren lang meegaan. Een houten vloer buiten zou uw huis helemaal af maken, maar is dit wel mogelijk? Dit hebben wij voor u uitgezocht.

Om antwoord te geven op de bovenstaande vraag: Ja, een houten vloer buiten is zeker mogelijk. Dit wordt vaak gedaan in de vorm van een houten vlonder. Wel zijn er heel veel soorten vloeren te vinden.

Soorten houten vloeren

Om te beginnen kan je kiezen voor een vloer van tropisch hardhout. De vloer kan jarenlang meegaan en heeft eigenlijk bijna geen onderhoud nodig. Een ander voordeel van dit houtsoort is dat het extreem stevig is.

Naast tropisch hardhout heb je ook houtcomposiet. Het leuke aan dit product is dat het lijkt op hout maar eigenlijk een recyclage product is. Er is veel keuze in kleursoort en het grootste voordeel is dat deze vloer meer dan 100 jaar mee kan gaan, ongelofelijk he!

 Prijs van een houten vloer

Een houten vloer kost natuurlijk ook wel wat. Hierbij moet je wel onthouden dat dit afhankelijk is van de houtsoort die je neemt. Zo is tropisch hardhout 50 to 150 euro per vierkante meter en houtcomposiet rond de 100 euro per vierkante meter. Thermowood is ook een soort hout die iets goedkoper is dan de bovengenoemde houtsoorten. Deze is gemiddeld 50 euro per vierkante meter.

Naast deze kosten komen er altijd nog andere kosten bij kijken. Ten eerste moet er ook bevestigingsmateriaal gekocht worden. Dit kost ook ongeveer 10 euro per vierkante meter. Ook kost het plaatsen van de tuin nog geld. Doe je dit zelf? Dan komen er nog veel meer andere kosten, en heel veel tijd bij. Daarom is het vaak handig om te kiezen om het te laten leggen.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam