Skip to main content

Houten vloer verven

Gepost op 29 mei 2018

Ben jij ondertussen alweer klaar met de kleur van je houten vloer en toe aan wat nieuws? Dat kan natuurlijk door de vloer te verven. Ook kan je de houten vloer verven als de vloer ouder wordt. Dit kan dan door hem in de lak te zetten.

Het opknappen van de houten vloer

Een houten vloer is erg mooi en geeft heeft een warme uitstraling. Vind je dit mooi en wil je dit effect behouden? Dan is het erg belangrijk dat deze goed onderhouden wordt. Dit kan gedaan worden door de vloer zo af en toe in de lak te zetten. Wat zijn dan eigenlijk de voordelen van een laklaag? Ten eerste is het een beschermlaag die jaren lang meegaat. Ten tweede zorgt een laklaag ervoor dat je eigenlijk geen onderhoud meer hebt aan je houten vloer. Als laatst zorgt een laklaag dat je je vloer niet kaal loopt.

Een andere kleur

Niet iedereen vindt de uitstraling van een houten vloer mooi, wat natuurlijk kan. Als dit het geval is heb je altijd de keuze om de vloer over te verven in een totaal andere kleur. Het is ten eerste erg belangrijk dat je een kleur neemt die wel bij de vloer past. Een witte houten vloer is bijvoorbeeld een hele goede keuze. Als je niet zeker weet of de kleur mooi staat op je vloer, kan ja altijd kleurstalen meenemen naar huis.

DIY

Wil je het graag zelf verven? Houd er dan wel rekening mee dat je alle voorbereidingen treft. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk om de hele kamer leeg te halen, inclusief de gordijnen. Daarnaast moet de vloer goed geschuurd en ontvet worden. Voordat je de kleur aanbrengt die jij mooi vindt, moet je eerst een grondverf aanbrengen. Als laatst kan je pas de vloer verven. Na ongeveer één week is de verf uitgehard en kunnen alle meubelen weer terug.

 

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam