Skip to main content

Houten vloer schoonmaken met groene zeep: goed idee?

Gepost op 10 november 2021

Is het een goed idee om je prachtige houten vloer schoon te maken met groene zeep? Het korte antwoord is ‘nee’. Waarom je je houten vloer beter niet kunt schoonmaken met groene zeep lees je in deze blog. Daarnaast zullen we ook nog ingaan op andere schoonmaakmiddelen en of deze wel of niet geschikt zijn om je houten vloer mee schoon te maken.

Elke vloer een eigen schoonmaakmiddel

Voor elke soort vloer is er weer een ander schoonmaakmiddel geschikt om die vloer mee schoon te maken. Veel mensen hebben bijvoorbeeld allesreiniger, groene zeep of schoonmaakazijn in huis en maken daar de vloer dan ook mee schoon. Allemaal prima schoonmaakmiddelen, alleen liever niet voor de vloer. Over het algemeen zal de vloer namelijk dof worden, iets wat je met schoonmaken juist niet wilt bereiken en daarnaast kunnen sommige allesreinigers de houten vloer juist beschadigen, en daar zit je natuurlijk helemaal niet op te wachten.

Schoonmaken met allesreiniger

Allesreiniger is een prima schoonmaakmiddel, maar niet voor de vloer, en zeker niet voor de houten vloer. Je houten vloer schoonmaken met allesreiniger zorgt ervoor dat er een doffe waas over de vloer komt te liggen en de hoeveelheid strepen die het achterlaat is groot. Niet doen dus.

Schoonmaken met groene zeep

Groene zeep is een natuurproduct, en waarschijnlijk zorgt dat gegeven ervoor dat veel mensen denken dat je groene zeep kunt gebruiken voor het schoonmaken van je houten vloer. Echter, een houten vloer schoonmaken met groene zeep wordt dus afgeraden. Groene zeep op een houten vloer laat namelijk zeepresten achter, zeker als je teveel zeep gebruikt. Ook laminaat of pvc schoonmaken met groene zeep is een afrader, omdat je dan een doffe waas over je vloer krijgt. Mocht je toch per se groene zeep willen gebruiken om je houten vloer schoon te maken, gebruik dan een minimum hoeveelheid groene zeep, om beschadiging aan de toplaag te voorkomen. En dweil de vloer goed na met een licht vochtige doek.

Schoonmaken met schoonmaakazijn

Ook van schoonmaakazijn wordt beweerd dat je daar best wel je vloer mee kan schoonmaken. Ook dit schoonmaakmiddel wordt voor de vloer sterk afgeraden omdat het een vrij agressief schoonmaakmiddel is. Schoonmaakazijn zal in de meeste gevallen je vloer aantasten en dan ben je nog verder van huis.

Houten vloer schoonmaken

Als je beter niet je houten vloer kunt schoonmaken met groene zeep of andere huis-tuin-en-keuken-schoonmaakmiddelen, hoe maak je dan het beste je houten vloer schoon? Heel simpel eigenlijk: door regelmatig te stofzuigen en te dweilen, met een goed uitgewrongen doek, waarbij je als schoonmaakmiddel een vloermiddel gebruikt die geschikt is voor houten vloeren. Op die manier heb je het langste plezier van je houten vloer. En die groene zeep, die gebruik je maar lekker voor andere schoonmaakklussen, zoals de badkamer.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam