Skip to main content

Houten vloer opknappen? Zo doe je dat het best.

Gepost op 16 augustus 2018

Een houten vloer straalt veel warmte uit, zeker als die al wat jaartjes oud is. Jammer genoeg kan een houten vloer er ook lelijk uit gaan zien als hij er te oud uit gaat zien. Hoe knap je nou het beste je oude houten vloer op? Ik zal in het volgende artikel antwoord geven op deze vraag.

Schuren van de houten vloer

Om te beginnen moet de vloer geschuurd worden. Hier moet je goed mee oppassen. Als je bijvoorbeeld een parketschuurmachine gebruikt moet je ook echt pas beginnen met schuren als de machine in beweging is. Weet dus goed wat je doet anders kan je je vloer ook beschadigen. Zorg dat je beweegt in de lengterichting van je planken.

Daarnaast moet je gelijkmatig bewegen in evenwijdige banen. Zorg dat je niet afwijkt van deze snelheid en deze banen, dit kan namelijk heel veel schade opleveren. Vooral als je een grenen vloer hebt kan dit leiden tot kuilen in de vloer. De hoekjes moet je zelf schuren en niet doen met de machine.

Hoe langer je schuurt, hoe meer je afhaalt van je vloer. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat je graag wilt in je huis. Vind je het toch lastig en eng om dit zelf te doen? Laat het dan schuren door een vakman. Of wil je houten vloer zelf schuren? Bekijk dan de gegeven link.

Polijsten van de vloer

Nadat de vloer geschuurd is, is het nog niet klaar. De vloer moet namelijk nog gepolijst worden. Dit gebeurd ook met een speciale machine. Dit resulteert in een hele mooie gladde en egale vloer. Hierna zal de vloer er weer als nieuw uitzien. De afwerklaag wordt namelijk verwijdert van de vloer waardoor het een frisse en nieuwe uitstraling geeft. Door met een schuurkorrel over de houten vloer te gaan, zal de olie of was optimaal worden ingetrokken.

Bij polijsten komen toch veel vuildeeltjes vrij van de oude vloer. Dit is dus erg ongezond om in te ademen. Professionals weten hoe zij hier mee moeten omgaan en zijn dus het meest geschikt om de klus te klaren. Wil jij meer informatie? Neem dan even contact op met Martijn de Wit Vloeren.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam