Skip to main content

Houten vloer laten leggen: wat bepaalt de prijs?

Gepost op 20 december 2021

Je kan er natuurlijk voor kiezen om zelf je houten vloer te gaan leggen. Zeker als je een beetje handig bent, is dat geen enkel probleem. Maar misschien heb je wel helemaal geen zin in al dat gehannes van een vloer leggen of wil je niet uren lang op je knieën doorbrengen. Of wellicht heb je wel een andere reden waarom je zelf niet je nieuwe houten vloer wilt leggen. Helemaal geen enkel probleem. Gelukkig kun je ook heel makkelijk je nieuwe houten vloer laten leggen. Maar wat kost het dan om een houten vloer te laten leggen? In deze blog meer informatie over factoren die de legprijs bepalen.

De legwijze

De manier waarop je de houten vloer laat leggen is onder andere bepalend voor de prijs. Er zijn twee manieren van leggen: verlijmd en zwevend. Wanneer je ervoor kiest om de vloer verlijmd te laten leggen, betekent dat dat je de nieuwe vloer vastlijmt aan de ondergrond. Dit wordt aangeraden bij massief houten vloeren. Maar ook bij vloeren met een Hongaarse punt patroon of het visgraatpatroon, wordt de houten vloer verlijmd aan de ondervloer. Het voordeel van verlijmen is dat je minder last hebt van een hol geluid als je erover heen loopt, omdat er geen loze ruimte tussen de ondervloer en topvloer aanwezig is. Nadeel is dat je door te verlijmen de vloer minder makkelijk egaal krijgt. Het is daarom raadzaam, als je een vloer laat verlijmen, om de ondervloer eerst te egaliseren.

              De andere legwijze voor een houten vloer is zwevend. Dit gebeurt veel in huurhuizen, waar de vloer er snel weer uitgehaald moet kunnen worden. Zwevend houdt in dat je de houten vloer bovenop een ondervloer legt, zonder deze vast te maken. Laminaat, een semi-houten vloer, leent zich uitstekend om zwevend gelegd te worden.

De kamer

Waar de kamer of ruimte waarin de vloer gelegd gaat worden zich bevindt en welke vorm deze ruimte heeft, hebben invloed op de legprijs. Een kamer die makkelijk te bereiken is, betekent minder sjouwwerk, minder tijd en dus minder kosten. Hetzelfde geldt voor de vorm van de ruimte. Hoe meer rechttoe rechtaan, hoe makkelijker de vloer te leggen is. Een kamer met veel hoekjes en nisjes vraagt veel meer passen en meten en kost dus ook meer tijd en geld.

Soorten houten vloer

Het type houten vloer dingt ook mee in de prijsbepaling van het leggen. Een massief houten vloer heeft een heel ander prijskaartje dan een parketvloer of een laminaatvloer. Daarnaast hebben een massief houten vloer, een parketvloer en laminaatvloer allemaal een andere levensduur. Het is dus belangrijk van tevoren te bedenken wat voor soort houten vloer je wilt laten leggen.

Tot slot

Weet je zeker dat je een houten vloer wilt laten leggen, ga dan eerst zoveel mogelijk op onderzoek uit. En schroom niet om een vloerenspecialist, zoals Martijn de Wit Vloeren, om advies te vragen. Of wellicht heb je al ontzettend veel onderzoek gedaan en wil je graag een offerte ontvangen: ook die kun je rustig bij ons opvragen. Daarin kun je precies terugvinden wat het prijskaartje is van jouw houten vloer laten leggen

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam