Skip to main content

Houten vloer kleuren, hoe kies je er één?

Gepost op 01 juli 2020

Houten vloeren komen in verschillende varianten. Zo zijn er naast verschillende soorten houten vloer, ontzettend veel houten vloer kleuren waaruit je kunt kiezen. De kleur voor een houten vloer kun je kiezen op basis van persoonlijke voorkeur, maar er zijn ook praktische overwegingen om rekening mee te houden. Kleuren bepalen voor een groot deel de sfeer van je woning, zo ook als het aankomt op de kleur van je vloer. Maar hoe kies je eigenlijk een geschikte houten vloer kleur?

De invloed van houten vloer kleuren

Een houten vloer kan invloed hebben op de ruimte waarin deze zich bevindt. Kies je voor een donkere vloer, met lichte muren en plafond? Dan zal de ruimte breder lijken. Een ruimte met een lichte vloer, plafond en achterwand, lijkt daarentegen al snel smaller, dieper en hoger. 

Houd je van lichte kleuren? Dan kun je er ook voor kiezen om zowel voor een lichte vloer als lichte muren te gaan. Dit creëert een ruimtelijk effect. Toch kan de sfeer in je interieur hierdoor erg koel worden.

Sfeerbepalend

Houten vloer kleuren kunnen erg bepalend zijn voor de sfeer in je woning. Voor een vrolijke, gezellige sfeer doe je er goed aan een vloer te kopen met een geelbeige tint. Dit type vloer wordt vaak gecombineerd met een rood-oranje tint, zodat er een gevoel van warmte ontstaat in je woning.

Bruine vloeren kun je met veel verschillende kleuren combineren. Deze vloeren zijn uiterst geschikt om een contrast mee te creëren.

Opvallende houten vloer kleuren

Ga je liever voor een opvallende vloerkleur? Zorg er dan voor dat de rest van je interieur relatief neutraal blijft. Kies bijvoorbeeld voor lichte, effen muren of meubels. Hierdoor ontstaat er een mooi contrast met de vloer en zorg je ervoor dat het geheel niet te druk wordt.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam