houten vloeren

Houten vloer kleuren en verschillende soorten houten vloeren

Als je bent begonnen aan een zoektocht naar de perfecte houten vloer, ben je er waarschijnlijk al van op de hoogte dat er oneindig veel verschillende houten vloer kleuren en soorten te krijgen zijn. Een echte houten vloer, parket, multiplank, grijze houten vloeren, bruine houten vloeren, er is voor iedereen wel een geschikte houten vloer te vinden. Maar hoe kom je tot die keuze? Hieronder vind je een aantal tips, om het maken van een keuze wellicht wat makkelijker te maken voor je.

Houten vloer kleuren

De keuze voor een vloerkleur kan afhangen van verschillende factoren, bijvoorbeeld je persoonlijke smaak, de kleur van de muren in je huis en de meubels die zich in de betreffende ruimte bevinden. Wil je graag dat de ruimte luchtig en ruim aanvoelt? Ga dan voor een lichte vloer. Lichte vloeren worden vaak toegepast bij een Scandinavisch interieur. Als je daarentegen liever een knusse ruimte hebt, kun je beter een donkere vloer kiezen. Hierdoor oogt de ruimte kleiner. Zorg er in ieder geval voor dat de vloer past bij de rest van het interieur. Het is vaak het mooist als er een natuurlijk contrast ontstaat.

Soorten houten vloeren

Als je een keuze hebt gemaakt uit één van de verschillende houten vloer kleuren, ben je er nog niet. Er bestaan natuurlijk veel verschillende soorten houten vloeren. Vaak wordt er gekozen voor een parketvloer, met name massief parket, multiplank parket en lamelparket. Deze vloeren kunnen op verschillende manieren gelegd worden en zien er vaak erg natuurlijk uit. 

Als je voor een echte houten vloer gaat, is de kans groot dat deze lang meegaat. Je kunt deze vloeren meerdere keren schuren of in de olie/lak zetten, waardoor het lijkt of je steeds weer opnieuw een nieuwe vloer hebt. Kies je voor lamelparket? Meestal is lamelparket goedkoper dan massief houten vloeren. Toch is dit type vloer ook erg duurzaam en milieuvriendelijk. Lamelparket is bovendien erg geschikt voor vloerverwarming.

Kan je wel wat inspiratie gebruiken?

Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!