Skip to main content

Houten vloer in keuken? Het kan!

Gepost op 22 juli 2021

Veel mensen denken dat een houten vloer in keuken geen goed idee is, met de hoeveelheid vocht en luchtjes waarmee je dagelijks te maken krijgt in de keuken. Maar wanneer je je vloer goed beschermd, kan je jarenlang genieten van een prachtige houten vloer in de keuken.

Waarom een houten vloer in keuken?

Waarom zou je dan toch voor een houten vloer kiezen in de keuken, in plaats van bijvoorbeeld tegels? Wanneer je een houten vloer in de woonkamer hebt liggen, en deze laat doorlopen naar de keuken, creëer je een mooi geheel. Zo vormen je woonkamer en keuken geen aparte ruimtes, maar lijken ze in elkaar over te lopen. Hierdoor creëer je het effect dat je woning optische langer lijkt, waardoor je woning weer ruimer oogt.

Hoe bescherm je een houten vloer in de keuken?

Om je houten keukenvloer zo lang mogelijk te beschermen tegen invloeden als vocht en veelal belopen worden, is het belangrijk om de vloer te behandelen met olie of lak. Beide afwerkingsproducten hebben zo hun voor- en nadelen. Zo vormt lak een harde beschermingslaag die wel 15 jaar mee kan gaan, doordat je 3 tot 4 lagen aanbrengt. Nadeel is dat wanneer er een kras is ontstaan in het lakwerk, je de hele vloer weer in de lak moet zetten om weer zo’n sterke beschermingslaag te creëren.

Het is raadzaam om de houten vloer in keuken te behandelen met olie. Olie heeft als voordelen dat het in de poriën van het hout doordringt en zo bescherming biedt tegen vuil, vocht en vlekken. Daarnaast is het zo dat mocht er een beschadiging aan de houten vloer optreden, je de houten vloer in keuken heel makkelijk plaatselijk kan bijwerken. Nadeel van een behandeling met olie is de tijd die de olie nodig heeft om in te trekken. De droogtijd van een met olie behandelde houten vloer is 2 dagen, maar de uithardtijd, dus de tijd waarin de olie echt helemaal goed intrekt en zijn werk gaat doen, is 2 weken. In die twee weken tijd mag er dan niet op de vloer gelopen worden met hard schoeisel of in contact komen met vocht.

Een houten vloer in keuken is zeer zeker mogelijk, mits goed behandeld.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam