Skip to main content

Houten vloer in de badkamer? Houd hier rekening mee

Gepost op 30 oktober 2020

Een houten vloer in de badkamer? Dat kan zeker! Houten vloeren zijn vaak erg mooi, ook in de badkamer. Dit type vloer geeft al gauw een knusse uitstraling. Overweeg je een houten vloer in de badkamer te nemen, dan zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden.

Niet alles van hout

Een houten vloer in de gehele badkamer is mooi, maar niet handig. Op sommige plekken (die snel nat worden) is het beter om voor een waterdichte vloer te gaan, zoals PVC of tegels. Om er één geheel van te maken kun je ook voor houtlook tegels gaan. 

Houten vloer in de badkamer? Goed ventileren!

Hout is erg gevoelig voor vocht. Aangezien het in de badkamer geregeld erg vochtig is, dien je in deze ruimte goed te ventileren. Dit doe je bijvoorbeeld door een raam of deur open te zetten, of door te zorgen voor een goed ventilatiesysteem. 

Tref voorzorgsmaatregelen

Om ervoor te zorgen dat de houten vloer in de badkamer zo goed mogelijk beschermd is tegen vocht, kun je een aantal maatregelen treffen. Plaats bijvoorbeeld uitzetvoegen als je voor laminaat of parket kiest. 

Ook is het belangrijk dat je de naden van de parket- of laminaatstroken opvult met een speciale kit, zodat het vocht niet in het hout kan trekken. Dit kun je ook doen door een rubberen strip langs de muur te bevestigen. En ben je bang dat je uitglijdt op de houten vloer in de badkamer? Er bestaan handige antislip strips, zodat de vloer wat meer grip krijgt en deze veiliger is om op te lopen.

Vloer op de juiste manier leggen

Een houten vloer in de badkamer leg je niet zomaar even. De vloer dient goed waterdicht te zijn, waardoor je deze op een speciale manier moet leggen, bijvoorbeeld met de juiste lijm. Lees je dus van tevoren goed in, zodat de vloer optimaal beschermd is.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam