Skip to main content

Houten vloer en huisdieren? Ja, dat gaat gewoon!

Gepost op 22 oktober 2015

Na zorgvuldig inspiratie opdoen, persoonlijk advies opvragen en knopen doorhakken heeft u eindelijk besloten om toch voor die mooie houten vloer te gaan. Maar dan bedenkt u opeens dat u huisdieren heeft. Gaat dit wel samen met een houten vloer en zal de vloer niet teveel schade oplopen? Het gaat zeker samen, maar vandaag vertellen we u wel waar u op moet letten!

Onderhoud van uw houten vloer

Het is over het algemeen al erg belangrijk om uw houten vloer goed te onderhouden, maar als u huisdieren heeft is dit nog belangrijker. Door de nagels van uw hond kunnen er krassen ontstaan op uw houten vloer. Hoe gevoelig uw vloer hiervoor is, hangt natuurlijk wel af van de houtsoort en de hardheid van de vloer. U kan het beste uw vloer beschermen tegen deze krassen door het te behandelen met lak of olie.

Hygiëne

Huisdieren die veel buiten komen brengen vaak vuil mee naar binnen. Houten vloeren zijn in dit opzicht erg geschikt voor huisdieren, aangezien ze makkelijk schoon te maken zijn en geen stof opnemen.

Vocht

Hout is natuurlijk gevoelig voor vocht. Heeft u een jonge puppy of kitten in huis die nog niet zindelijk is, dan is het verstandig om extra maatregelen te treffen. Daarnaast raden we u aan om de drink- en voerbak niet op de houten vloer te plaatsen of hier bijvoorbeeld een matje onder te leggen. Ten eerste voorkomt u hiermee dat de vloer krassen oploopt, omdat deze bakken vaak verschoven worden als uw huisdier eet, maar ook zorgt u ervoor dat er geen water op de vloer geknoeid wordt.

Katten en een houten vloer

Heeft u kat de neiging om zijn nagels in het hout te zetten? Dit is natuurlijk zonde, vooral als uw houten vloer gemaakt is van een zachte houtsoort. U kan dit proberen te voorkomen door krabpalen te plaatsen. Houd wel in uw achterhoofd dat het levende wezens blijven, die waarschijnlijk toch achter uw rug om stiekem blijven doen wat ze leuk vinden. Correct onderhoud kan dus zeker geen kwaad!

Meer weten over houten vloeren? Het team van Martijn de Wit Vloeren vertelt u graag meer!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam