Skip to main content

Houten vloer: dit zijn de vijf belangrijkste voordelen!

Gepost op 20 oktober 2015

Op deze blog worden regelmatig artikelen op het gebied van interieur inspiratie en trends, maar we proberen u natuurlijk ook te informeren over ons vakgebied. Martijn de Wit Vloeren is expert op het gebied van houten vloeren. Van een klassieke visgraatvloer tot een robuuste eiken vloer, bij ons kan u altijd terecht voor persoonlijk advies en exclusief maatwerk.

Maar waarom moet u eigenlijk voor een houten vloer kiezen? Een houten vloer kan zeer voordelig zijn. Vandaag vertellen we u over de vijf belangrijkste voordelen van houten vloeren!

1. Een houten vloer is duurzaam

Houten vloeren zijn erg duurzaam en zeker een goede investering voor de toekomst. Een prachtige eiken vloer gaat bijvoorbeeld lang mee, zelfs bij intensief gebruik, en zal weinig slijtage vertonen, mits de vloer correct onderhouden wordt.

2. Een houten vloer is tijdloos

Doordat houten vloer zo lang mee gaan, hebben deze vloeren ook een tijdloos karakter. Ze kunnen prachtig staan in een klassiek interieur, maar misstaan ook zeker niet in moderne en strakke inrichting. Dankzij ons uitgebreide assortiment aan houtsoorten, verschillende kleuren en legpatronen is het geen probleem om de juiste vloer bij uw interieur te vinden.

De belangrijkste voordelen van een houten vloer

3. Het zorgt voor een gezellige en knusse sfeer

Een houten vloer geeft zoveel meer sfeer aan een ruimte dan een stenen vloer. Doordat hout een natuurlijk materiaal is, geeft het een warme en authentieke uitstraling. Het maakt uw huis prettig om in te wonen en te leven.

4. Het is makkelijk te onderhouden

Houten vloeren zijn makkelijk om schoon te maken en te onderhouden. Bij een eiken vloer is grondig stofzuigen geen enkel probleem en hierdoor is het ook veel hygiënischer dan tapijt. Het is natuurlijk wel belangrijk om het juiste onderhoud toe te passen, om slijtage te voorkomen. Hout kan gevoelig zijn voor vocht, u moet dus wel de luchtvochtigheid van de ruimte controleren.

5. Een houten vloer is eco-vriendelijk

Houten vloeren zijn eco-vriendelijker dan een tapijt, doordat het een natuurlijk materiaal is. Tapijt is vaak gemaakt van synthetische materialen, waarbij het productieproces ook veel intensiever en meer milieubelastend is.

Mocht u alsnog concluderen dat een houten vloer niks voor u is? Bij ons bent u ook zeker aan het goede adres voor een natuurlijke gietvloer of een andere vloerbedekking, zoals PVC of tapijt. Martijn de Wit Vloeren vertelt u graag meer over de voordelen van een houten vloer. Neem contact met ons op voor meer informatie!

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam