Skip to main content

Houten visgraat vloer: alles wat je moet weten

Gepost op 02 februari 2021

Een houten visgraat vloer kan erg mooi zijn. Dit type vloer is erg populair, maar tegelijkertijd zijn deze vloeren relatief duur om te leggen. Denk je erover om voor een houten visgraat vloer te kiezen? Dan doe je er goed aan om je van tevoren goed te laten informeren over dit type vloer, bijvoorbeeld bij een houten vloeren specialist. In dit artikel vind je alvast een aantal handige weetjes over houten visgraat vloeren, zodat je weloverwogen tot een eventuele aankoop over kunt gaan.

Waarom een houten visgraat vloer? 

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom houten visgraat vloeren een goede keuze kunnen zijn. Zo zijn deze vloeren in verschillende soorten patronen te leggen, waardoor je er goed je eigen draai aan kunt geven. Ook zijn houten visgraat vloeren geschikt om op vloerverwarming te leggen, waardoor dit type vloer ideaal is als je in de winter koude voeten wilt voorkomen.

Daarnaast zijn loopgeluiden op visgraat vloeren minimaal en is de vloer goed zelf te leggen als je een beetje handig bent. Ook hebben deze vloeren geen extra afwerking nodig, ze worden kant en klaar geleverd waardoor je geen tijd kwijt bent aan het aanbrengen van een beschermende laag, zoals olie of lak. Bovendien is deze vloer meerdere malen te renoveren, waardoor een houten visgraat vloer een relatief duurzame optie is.

De vloer zelf leggen

Wil je graag zelf een houten visgraat vloer leggen, maar twijfel je of dit wel zo verstandig is? Houd er rekening mee dat dit best een hele klus is. Ben je een beetje handig, dan zou je de uitdaging aan kunnen gaan, maar als dit niet het geval is doe je er goed aan de hulp van een professional in te schakelen. Bespreek de mogelijkheden met een houten vloeren specialist, als je er zelf niet helemaal uitkomt.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?