meubels laten matchen met de vloer

Hoogpolig vloerbedekking reinigen? Dat doe je zo

Beschik je over hoogpolig vloerbedekking, zoals hoogpolig tapijt? Dan vraag je je misschien af hoe je deze het beste schoon kunt maken (en houden). Net als bij andere soorten vloeren is het belangrijk dat je het tapijt regelmatig schoonmaakt. Wil je weten hoe je dit het beste aan kunt pakken? Lees dan snel verder.

Pak de stofzuiger er regelmatig bij

Hoogpolig vloerbedekking ziet er mooi en vol uit, maar tegelijkertijd zorgt dit er ook voor dat vuil er snel in verdwijnt, zonder dat je het zelf ziet. Het is dan ook van belang dat je het tapijt goed onderhoudt en regelmatig (zo’n twee à drie keer per week) de stofzuiger erbij pakt, zelfs als het tapijt er niet vies uitziet.

Zorg dat hoogpolig tapijt niet vies wordt

Je kunt er natuurlijk het beste voor zorgen dat je tapijt niet vies wordt. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan; soms gaat er nu eenmaal iets mis. Heb je per ongeluk geknoeid op het tapijt? Zorg er dan voor dat je de vlek direct schoonmaakt, zodat het zo min mogelijk in het tapijt trekt. Je hebt hier niet per se speciale schoonmaakmiddelen voor nodig, maar kunt dit vaak gewoon met lauw water doen. 

Gaat de vlek er niet uit? Dan zou je wat speciaal schoonmaakmiddel voor hoogpolig vloerbedekking toe kunnen voegen aan het water.

Eens in de zoveel tijd hoogpolig vloerbedekking stomen

Naast dat je het hoogpolig tapijt goed onderhoudt, is het verstandig om eens in de zoveel tijd gebruik te maken van een stoomreiniger. Je vult deze met speciale tapijtreiniger, waarna je het tapijt goed stoomt. Zo maak je de vloerbekleding grondig schoon. Laat het geheel wel goed drogen nadat je het gestoomd hebt.

Heb je zelf geen stoomreiniger die je kunt gebruiken? Geen probleem; je kunt ze ook huren bij een bouwmarkt. 

Kan je wel wat inspiratie gebruiken?

Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!