Skip to main content

Hoe wordt een visgraat vloer gelegd?

Gepost op 04 oktober 2018

Iedereen zal er vast wel eens van gehoord hebben, een visgraat vloer. Het is tegenwoordig een trend om deze vloer in je huis te hebben, waar ik mensen ook helemaal gelijk in geef. Het is namelijk een sfeervol en luxe patroon. Het lijkt misschien niet moeilijk om deze vloer te leggen, maar er komt toch wel meer bij dan je zou verwachten.

Voor de lezer die nog niet precies weet wat een visgraat vloer is, zal ik dit even in het kort uitleggen. Bij deze vloer zijn de houten vloerdelen zo in elkaar gelegd dat het een patroon van een visgraat aanneemt. Naast het leggen van het patroon, komt er veel meer bij een visgraat vloer kijken.

Houtsoort

De keuze van het soort hout heeft veel invloed op de uitstraling van de vloer. Zo kan je bijvoorbeeld voor massief hout kiezen. Het nadeel hierbij is dat deze niet goed samengaat met vloerverwarming. Wel kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een eiken houten vloer.

Afwerking

Als de vloer eenmaal gelegd is, heeft u diverse keuzen met betrekking tot de afwerking. Zo kunt u bijvoorbeeld een gelakte of geoliede vloer nemen. Dit heeft invloed op hoe erg de vloer gaat glimmen. Als u vloerverwarming heeft kunt u eigenlijk alleen kiezen uit een geoliede vloer. Daarnaast moet u kiezen of u de vloer afgewerkt wilt hebben met een band of met een bies.

Behandeling

Net als bij elke vloer, is het belangrijk dat deze goed onderhouden wordt. Zo is het belangrijk dat u regelmatig stofzuigt en dweilt, om te zorgen dat er krassen of dergelijke in de vloer komen. Daarnaast is het ook aan te raden om de vloer één keer per jaar goed te laten reinigen.

De lengte en de breedte 

Als laatste heeft u keuze in de lengte en breedte van de planken. Heeft u een groot huis? Dan kunnen lange en brede planken heel mooi zijn. Bij kleinere huizen is dit vak andersom het geval. Weet u niet precies wat u nou wilt en wat mooi is? Dan is het handig om u meer in te laten lichten door een van de experts bij Martijn de Wit.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam