Skip to main content

Het vinden van een perfecte vloer

Gepost op 30 april 2020

Ben je toe aan een nieuwe vloer, of twijfel je welk type vloer het best bij jouw nieuwe woning past? De uitstraling van je huis wordt voor een groot deel door je vloer bepaald. De kleur van de vloer zorgt ervoor dat de ruimte groter of juist kleiner lijkt en bepaalde typen vloeren geven je huis een moderne, minimalistische uitstraling, terwijl anderen er juist voor kunnen zorgen dat de sfeer knus en warm is, zoals bij een echte houten vloer vaak het geval is. Er bestaan oneindig veel verschillende (houten) vloer kleuren en daarnaast zijn er ook nog eens ontzettend veel soorten vloeren te krijgen, zoals laminaat, houten vloeren, vloerbedekking, natuursteen, gietvloeren en nog veel meer. Lees snel verder om erachter te komen hoe je jouw perfecte vloer kunt vinden!

 

Hoe ga je de vloer gebruiken?
Stel jezelf eerst de vraag op wat voor manier je de vloer gaat gebruiken. Heb je bijvoorbeeld huisdieren? Dan is het wellicht beter om niet voor een echte houten vloer te gaan. Wil je graag vloerverwarming? Niet alle vloeren kunnen hiermee gecombineerd worden, let daar dus goed op bij je aankoop. Verder zijn sommige vloeren meer isolerend dan anderen en gaat niet elke vloer even lang mee. 

 

Keuze afhankelijk van de ruimte

De keuze voor een nieuwe vloer is afhankelijk van de ruimte waarin deze gelegd gaat worden. De keuken- of badkamervloer dient bijvoorbeeld vochtbestendig te zijn en terwijl tapijt in de slaapkamer heel fijn kan zijn, is dit misschien wel minder het geval in de woonkamer. Bedenk dus van tevoren goed aan welke eisen de nieuwe vloer moet voldoen

 

Het effect van kleuren

Ook de kleur van de nieuwe vloer is een aspect waar goed over nagedacht moet worden. Er bestaan bijvoorbeeld een heleboel verschillende houten vloer kleuren. Door een lichte vloer te kiezen lijkt de ruimte waarin de vloer ligt een stuk groter, terwijl deze bij donkere kleuren juist kleiner oogt. 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam