Skip to main content

Help, mijn houten vloer komt omhoog!

Gepost op 10 augustus 2016

Je bent vast wel op de hoogte gebracht bij de aanschaf van jouw houten vloer; het kan niet goed tegen waterproblemen. Waterschade op je vloer kan door verschillende situaties ontstaan. Sanitair lekken, het overstroomde bad van je bovenbuurman of andere lekkages kunnen waterschade bij jouw houten vloer opleveren.

Een houten vloer bolt vaak op door waterschade.  Maar wat is er tegen te doen?

Wanneer er water op je houten vloer terecht komt, of er trekt teveel luchtvochtigheid in, kan de houten vloer omhoog komen. Daarnaast kan er ook schimmel en meeldauw groeien op de vloer.

Water op je houten vloer moet direct worden schoongemaakt met een handdoek. Wanneer er veel water ligt moet er een vloerspecialist worden ingeschakeld.

vloeromhoog1

Hoe voorkomt u waterschade?

Het is handig als je in de kamer gebruik maakt van ontvochtigers ventilatoren en open ramen om de ventilatie te maximaliseren. Gebruik geen warmte lucht wanneer je watervlekken wilt verwijderen! Dit zal de vloer permanent beschadigen.

Komt de vloer al omhoog?

Dit is op te lossen door de luchtvochtigheid te stabiliseren aan beide zijden van het hout. Het beste is om dit aan een specialist over te laten. Door verkeerd te werk te gaan kun je het effect zelfs verergeren. Er is daarnaast ook een specialist nodig om jouw vloer weer te verfijnen. Zij zullen de vloer schuren en afvlakken.

Een hardhoutenvloer installateur kan je helpen om de vloer opnieuw te bevestigen wanneer de vochtigheid in evenwicht is gebracht.

Plan nu nog een afspraak!

Martijn de Wit Vloeren heeft de specialisten in huis om waterschade op houten vloeren te repareren. Klanten kunnen bij ons altijd rekenen op topkwaliteit. Komt je houten vloer of parketvloer omhoog? Plan dan nu nog een afspraak om de schade zo beperkt mogelijk te houden.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam