Skip to main content

Grijze houten vloer en grijs interieur saai? Welnee!

Gepost op 02 augustus 2020

Wil je graag een grijze houten vloer en interieur? Misschien klinkt grijs een beetje saai, maar dat hoeft absoluut niet het geval te zijn. Grijze houten vloeren zijn vaak erg mooi en bovendien is grijs goed te combineren met veel andere kleuren. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Lees snel verder voor een aantal tips.

Maak gebruik van natuurlijke materialen en wit

Door je grijze houten vloer te combineren met witte meubels of decoratie, kun je een rustgevende sfeer creëren. Maak het bed in de slaapkamer bijvoorbeeld op met wit beddengoed en je zult zien dat de kamer een kalmerende uitstraling krijgt.

 

Om ervoor te zorgen dat de ruimte niet te koel oogt, kun je gebruik maken van natuurlijke materialen. Kies bijvoorbeeld voor een houten bed of houten meubels, of plaats een linnen kleed in de ruimte.

Grijze houten vloer in combinatie met een accentkleur

Vind je een grijze houten vloer en interieur toch een beetje saai? Dan kun je er ook voor kiezen om een accentkleur toe te voegen aan je inrichting. Zo krijgt je woning een net iets andere uitstraling. Vaak is het mooi om grijs te combineren met kleuren als roze, blauw of wit en goud. 

 

Een andere optie is om grijs te combineren met een kleurrijk patroon. Zo is je inrichting in ieder geval niet saai en vallen je meubels en decoratie wat meer op dan wanneer deze ook grijs zouden zijn.

Houd het simpel en minimalistisch

Je kunt natuurlijk voor decoratie in opvallende kleuren gaan, maar het is doorgaans ook mooi om het simpel en strak te houden. Kies bijvoorbeeld voor zowel een grijze houten vloer als een grijze muur en grijze meubels in de slaapkamer. 

 

Door vervolgens voor één object in de kamer (bijvoorbeeld een kleed op het bed) een opvallende kleur te kiezen, zul je zien dat de ruimte toch erg sfeervol wordt. Je kunt er dan eventueel ook nog voor kiezen om een ander object of accessoire in dezelfde kleur te kopen, zoals een kunstbloem in een mooie vaas. Zo wordt de ruimte al een stuk minder saai, terwijl er nog steeds gebruik wordt gemaakt van veel grijs.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam