Skip to main content

Gaan PVC vloeren en vloerverwarming samen?

Gepost op 22 juli 2022

Er komt heel wat kijken bij het plannen van een nieuwe vloer voor uw huis. Niet alleen moet u het juiste materiaal kiezen, maar u moet ook beslissen of u al dan niet vloerverwarming wilt installeren. En als u een PVC-vloer overweegt, vraagt u zich misschien af of die vloer geschikt is voor vloerverwarming.

Het korte antwoord is ja, PVC-vloeren kunnen met vloerverwarming worden gebruikt. Er zijn echter een paar dingen die u in gedachten moet houden voordat u een definitieve beslissing neemt. Hieronder bespreken wij de meest belangrijke dingen om in gedachten te houden:

Zorg dat de PVC-vloerbedekking dik genoeg is

Allereerst is het belangrijk dat de PVC-vloerbedekking die u kiest dik genoeg is om de warmte van het vloerverwarmingssysteem aan te kunnen. Als de vloerbedekking te dun is, kan deze kromtrekken of doorbuigen na verloop van tijd door de warmte

Een goede vuistregel is om een PVC vloer te kiezen die minstens 3 mm dik is. Dit zal ervoor zorgen dat de vloer de hitte zonder problemen kan weerstaan.

Kies een vloer met een hoge R-waarde

Bij het kiezen van een PVC vloer voor vloerverwarming is het ook belangrijk om te kijken naar de R-waarde van het materiaal. De R-waarde is een maatstaf voor hoe goed een materiaal bestand is tegen warmtestroom. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter het materiaal isoleert tegen warmteverlies

Voor vloerverwarming kiest u best een PVC-vloer met een hoge R-waarde, zodat hij de warmte binnenhoudt en uw energiefactuur verlaagt.

Sommige PVC-vloeren hebben een ingebouwde isolatielaag die helpt om de R-waarde te verhogen. Dit is vooral een goede optie als u uw energiekosten wilt verlagen

Overweeg het installatieproces

Een ander punt dat u in gedachten moet houden bij het kiezen van een PVC-vloer voor vloerverwarming is het installatieproces. De installatie van vloerverwarming kan vrij ingewikkeld zijn, dus is het belangrijk ervoor te zorgen dat de vloer die u kiest gemakkelijk te installeren is.

Sommige soorten PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in in elkaar grijpende tegels die gemakkelijk over een bestaande vloer kunnen worden gelegd. Dit is een goede optie als u op zoek bent naar een eenvoudig installatieproces.

Als u bovenstaande factoren in gedachten houdt, kunt u er zeker van zijn dat u een PVC vloer kiest die geschikt is voor vloerverwarming. Vergeet niet een vakman te raadplegen als u vragen hebt over het installatieproces.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan

    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?