Skip to main content

Eikenhouten Vloeren: De Tijdloze Keuze voor Jouw Interieur

Gepost op 11 september 2023

Eikenhout is al eeuwenlang een van de meest populaire houtsoorten voor vloeren. De natuurlijke schoonheid, duurzaamheid en veelzijdigheid van eiken maken het tot een favoriet in zowel traditionele als moderne interieurs. Voor wie overweegt een eikenhouten vloer aan te schaffen, biedt dit artikel inzicht in de voordelen, kenmerken en onderhoudstips. Duik mee in de wereld van eikenhouten vloeren met Martijn de Wit Vloeren.

Waarom kiezen voor een eikenhouten vloer?

 1. Natuurlijke schoonheid: Eikenhout heeft een warme en uitnodigende uitstraling, met kenmerkende nerven en knoesten die elke plank uniek maken. De rijke kleurvariaties variëren van licht beige tot medium bruin, passend bij diverse interieurstijlen.
 2. Duurzaamheid: Eiken is een hardhoutsoort, wat betekent dat het bestand is tegen slijtage, krassen en deuken. Een goed geïnstalleerde en onderhouden eiken vloer kan decennia lang meegaan.
 3. Veelzijdigheid: Eikenhout kan op diverse manieren worden afgewerkt, van natuurlijk geolied tot gelakt of gerookt. Zo kun je de perfecte afwerking kiezen die past bij jouw interieurstijl.

Onderhoud van eikenhouten vloeren

Een eikenhouten vloer is niet alleen mooi, maar ook relatief eenvoudig te onderhouden:

 1. Regelmatig stofzuigen: Gebruik een zachte borstel om stof en vuil te verwijderen en zo krassen te voorkomen.
 2. Vlekken snel verwijderen: Gemorste vloeistoffen kunnen het beste onmiddellijk worden opgeveegd om vlekken en schade te voorkomen.
 3. Gebruik specifieke reinigingsmiddelen: Er zijn producten speciaal ontworpen voor houten vloeren. Deze reinigingsmiddelen zijn mild en laten geen residu achter.
 4. Herhaalde behandeling: Afhankelijk van de gekozen afwerking kan het nodig zijn de vloer periodiek opnieuw te oliën of te lakken.

Een eikenhouten vloer is een prachtige, duurzame en veelzijdige keuze voor elk huis. Of je nu gaat voor een klassieke of moderne uitstraling, eiken past altijd. En met het juiste onderhoud kun je generaties lang genieten van de natuurlijke schoonheid en charme van een eiken vloer. Voor advies op maat, installatie en onderhoudstips ben je bij Martijn de Wit Vloeren aan het juiste adres. Wilt u advies? Neem dan contact met ons op!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam