Skip to main content

Eiken lamelparket: redenen om te kiezen voor dit type vloer

Gepost op 30 maart 2020

Lamelparket is een populaire vloersoort die is samengesteld uit meerdere lagen. De toplaag bestaat uit massief hout en de onderlaag bijvoorbeeld uit naaldhout of eiken. Naast dat eiken lamelparket erg mooi kan zijn, biedt dit type vloer ook nog eens verschillende voordelen. De vloer is bijvoorbeeld makkelijk te leggen en kan gecombineerd worden met vloerverwarming. Vloerverwarming op een houten vloer is natuurlijk geen must, maar wel erg fijn! Lees snel verder om meer te weten te komen over de voordelen van eiken lamelparket.

 

Goedkoop

Vaak is lamelparket goedkoper dan massief houten vloeren. Dit type vloer is namelijk opgebouwd uit meerdere lagen, waarbij alleen de bovenste laag bestaat uit wat duurder hout. Eiken lamelparket is vaak ook nog eens goedkoop om te (laten) leggen.

 

De vloer zelf leggen

Om eiken lamelparket te leggen hoef je niet per se de hulp van een expert in te schakelen. Je kunt de vloer makkelijk zelf leggen, door middel van het kliksysteem. Door dit systeem ontstaan er ook nog eens geen kieren tussen de verschillende delen van de vloer en na het leggen kun je de vloer direct al gebruiken.

 

Vloerverwarming

Wist je dat je eiken lamelparket prima kunt combineren met vloerverwarming? Vloerverwarming op houten vloer kan een echte aanrader zijn. Zo kun je in de koude wintermaanden gerust op blote voeten door het huis wandelen. Zorg er echter wel voor dat de vloerverwarming goed geïnstalleerd wordt. Laat je vooraf goed informeren!

 

Het onderhoud

Eiken lamelparket heeft relatief weinig onderhoud nodig. Je kunt de vloer gewoon dweilen met water en natuurzeep. Zorg er wel voor dat je niet teveel water gebruikt; daar kan de vloer niet goed tegen. Laat de vloer een tijdje goed drogen nadat je hebt gedweild. Is er sprake van hardnekkig vuil? Dan kun je gebruik maken van een speciale reiniger.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam