Skip to main content

Een zwarte houten vloer in je woning

Gepost op 31 maart 2020

Het kan best lastig zijn om te bepalen wat voor type vloer je graag in je woonkamer zou willen en wat voor kleur deze moet zijn. Er bestaan namelijk een hoop verschillende soorten vloeren en ook nog eens verschillende houten vloer kleuren. Veel mensen kiezen voor een relatief lichte vloer. Een donkere vloer (zoals een zwarte houten vloer) kan echter ook erg mooi zijn, zeker als je weet hoe je deze goed kunt combineren. In dit artikel vind je een aantal tips.

 

Contrast

Door je zwarte houten vloer te combineren met lichte meubels creëer je een contrast. Als je echter voor witte meubels kiest, kan dit een beetje kil overkomen. Lichtbruine of lichtgrijze meubels ogen al gauw iets rustiger. Wist je dat een donkere vloer er ook voor zorgt dat de ruimte breder lijkt? Dit is echter niet het geval als je muren ook donker zijn, dan lijkt de ruimte juist kleiner. Dit probleem kun je deels verhelpen door een vloerkleed neer te leggen in een iets lichtere kleur.

 

Impact op de sfeer

Zwarte houten vloeren kunnen erg sfeervol zijn, mits je gebruik maakt van de juiste verlichting. Je kunt bijvoorbeeld mooie lampen aan de muur hangen. Hierdoor lijkt de ruimte ook nog eens wat ruimer.

 

De plinten

Bij het kiezen van de kleur plinten hangt het er vanaf wat je precies met de ruimte zou willen. Zwarte plinten zullen er namelijk voor zorgen dat de vloer groter lijkt, terwijl plinten in dezelfde kleur als de muur de muur groter zullen doen lijken en het vloeroppervlak juist kleiner.

 

Kortom, denk alvorens je een keuze maakt uit de verschillende houten vloer kleuren, na over hoe je graag zou willen dat de ruimte eruit ziet. Wil je dat deze groter, of juist kleiner oogt? Bij het kiezen van een type vloer kun je uiteraard ook altijd de hulp inschakelen van houten vloer specialisten.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam