Skip to main content

Een vloer kiezen in 2020 – de trends

Gepost op 29 april 2020

Bij de aankoop van een nieuwe vloer zie je soms door de bomen het bos niet meer. Houten vloeren, laminaat, een houten visgraat vloer, donkere vloer, of juist een lichte: er zijn ontzettend veel verschillende soorten, kleuren en materialen te krijgen. Sommige type vloeren lijken elk jaar opnieuw weer erg populair te zijn, terwijl anderen slechts tijdelijk gewild zijn. In dit artikel vind je een aantal vloerentrends voor het jaar 2020, zodat je wellicht geïnspireerd raakt en makkelijker een keuze kunt maken bij de aankoop van een nieuwe vloer.

 

De visgraat vloer

De visgraatvloer is, net als voorgaande jaren, een erg populaire vloersoort. Je kunt hierbij denken aan de klassieke visgraatvloer, maar er bestaan verschillende varianten. Ga je voor een eiken visgraat, een houten visgraatvloer, walnoten visgraat of een visgraat parketvloer? Het leggen van het patroon kost in ieder geval behoorlijk veel tijd, waardoor visgraatvloeren aan de prijzige kant zijn. Wel is het zo dat deze vloeren erg lang mee kunnen gaan. Het opvallende patroon ziet er doorgaans gezellig uit en past goed bij een modern interieur.  

 

De betonlook vloer

Zowel de uitstraling als de voordelen van gietvloeren met betonlook spreken veel mensen aan. Ze hebben een industriële, urban look en ook in 2020 lijkt er erg veel vraag naar dit type vloer te zijn. Kunststof gietvloeren met betonlook zijn makkelijk te onderhouden, werken geluiddempend en voelen bovendien niet koud aan aan de voeten.

 

Scandinavische vloeren

Men kiest vaak voor een Scandinavische stijl vloer om de woning een rustige uitstraling te geven. Voor een Scandinavisch interieur is wit een perfecte basiskleur. Vaak wordt er dan ook gekozen voor een witte houten vloer, in combinatie met lichte meubels en accessoires. Ook een lichte houten visgraat vloer kan erg mooi zijn, vooral als er voor de muren ook lichte kleuren worden gebruikt.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?