Skip to main content

Een houten vloer met vloerverwarming

Gepost op 04 september 2018

Lekker op de grond tv kijken en op je blote voeten door het huis lopen. Dit is allemaal mogelijk met vloerverwarming. Vloerverwarming op een houten vloer is makkelijk te combineren. Het voordeel van vloerverwarming is dat het kan dienen als hoofd verwarmingssysteem. Natuurlijk kan het ook dienen als aanvulling want hoe meer warmte, hoe beter.

Zowel vloerverwarming als een houten vloer worden beschouwt als luxe. Nu kan je het beide hebben. Wat zijn nou precies de voordelen en welke soorten vloeren kan je op vloerverwarming leggen?

Voordelen van een houten vloer met vloerverwarming

Ten eerste is een houten vloer erg sfeervol. Dit is natuurlijk een belangrijk voordeel dat een houten vloer met zich meebrengt. Met een vloerverwarming erbij heb je een sfeervolle vloer en warme voetjes. Doordat je vloerverwarming hebt, hoef je geen lelijke radiatoren in je huis te hebben. Dit scheelt ten eerste wat ruimte en is ten tweede voor mooier voor het aanzicht. Ook heb je heel weinig energieverbruik.

 

Welke soort vloer?

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je een vloer neemt die geschikt is om op vloerverwarming gelegd te worden. Er zijn een aantal dingen belangrijk om te weten. Als aller eerst wil je een zo dun mogelijke vloer. Hoe dikker de vloer, hoe langzamer de vloer opwarmt en hoe meer energie je verbruikt. Dit betekent dus dat je wilt dat je vloer een lage Rc-waarde heeft.

Ten tweede is een eiken vloer erg geschikt voor vloerverwarming omdat het een lage warmte weerstand heeft. Wij raden dus aan om een eiken vloer te combineren met vloerverwarming. Hierbij krijg je dus het beste effect aangezien de Rc-waarde hierbij erg laag is.

 

Wilt u wat meer advies over vloerwarming en de het combineren van vloerverwarming met een houten vloer? Dit is natuurlijk mogelijk. Kom dan eens naar de showroom van Martijn de wit. Deze is te vinden in Amsterdam of in Schagen. Natuurlijk kunt u ook altijd telefonisch contact opnemen.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam