Skip to main content

Een houten vloer bij je interieur kiezen

Gepost op 02 december 2020

Ga je verhuizen, of wordt het onderhand tijd voor een nieuwe vloer en zou je het liefst een houten vloer willen? Op naar een houten vloeren specialist om een geschikte vloer uit te kiezen! Houten vloeren zijn er in alle soorten en maten. Bovendien dient de vloer ook nog eens bij de rest van je woning te passen. Maar hoe pak je dat eigenlijk aan, het combineren van een houten vloer? Hieronder vind je een aantal tips.

Kies bijpassende plinten

Je houten vloer is pas compleet met bijpassende plinten. Je kunt kiezen uit verschillende soorten en maten. Zo kunnen plinten verschillen qua hoogte en dikte, maar ook qua kleur. Ga je voor plinten in dezelfde kleur als je houten vloer? Dan oogt de ruimte al gauw groter. Witte plinten geven de woning een rustige uitstraling. En wil je contrast creëren? Dan kun je het beste voor hoge plinten gaan.

Kleuren combineren

Aangezien hout een neutrale uitstraling heeft, kun je er alle kanten mee op. Het is goed mogelijk om er een groot contrast mee te creëren, door je muren, meubels of decoratie en opvallende kleur te geven. Heb je bijvoorbeeld een lichtbruine houten vloer, dan kan het mooi zijn om juist voor een donkere muur te gaan, of voor een vrolijke kleur accessoires.

Combineren met andere materialen

Een houten vloer komt mooi uit als je deze combineert met allerlei andere soorten materialen in je woning. Ga bijvoorbeeld voor een glazen salontafel, een paar mooie accessoires van textiel of een zacht vloerkleed. Natuurlijke materialen zorgen er ook nog eens voor dat je woning een knusse uitstraling krijgt. Ben je er niet zeker van welk type houten vloer je het beste kunt nemen of weet je niet zo goed welke soorten er allemaal zijn? Schakel dan de hulp in van een houten vloeren specialist!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam