Skip to main content

Een eiken vloer, ja of nee?

Gepost op 31 december 2019

Gezeepte eiken vloeren zijn erg populair. Er wordt bij dit soort vloeren geen lak of olie gebruikt als beschermlaag, maar zeep. Hierdoor krijgt de vloer een rauwe, lichtgrijze look. Ook in verschillende woonmagazines en tv programma’s wordt er tegenwoordig veel aandacht besteed aan dit soort vloeren. Net als andere vloeren, brengt een gezeepte eiken vloer naast voordelen ook verschillende nadelen met zich mee. In dit artikel vind je zowel voor- als nadelen van een gezeepte vloer en leggen we je uit hoe je deze vloer het beste kunt onderhouden.

 

De voor- en nadelen

Aangezien natuurzeep geen chemicaliën bevat, is het zepen van een vloer een ecologisch verantwoorde keuze. De vloer ziet er over het algemeen ook erg natuurlijk uit, doordat deze een onbehandeld uiterlijk heeft. Een gezeepte vloer is verder goedkoop en je kunt makkelijk zelf een vloer zepen. Wel is het zo dat zo’n vloer wat onderhoud vereist. Je moet hem bijvoorbeeld regelmatig opnieuw zepen, doordat er al snel vuil in terecht komt. Ben je in het bezit van vloerverwarming? Dan kun je beter niet voor een gezeepte vloer kiezen. En heb je net gedweild? Dan is het van belang dat je de grond daarna weer goed droog maakt, om schade te voorkomen.

 

Het onderhouden van de vloer

Het is niet zo moeilijk om een gezeepte vloer te onderhouden. Toch kan het zo zijn dat je dit met regelmaat moet doen, aangezien zo’n vloer snel vies kan worden. Over het algemeen voldoet stofzuigen, maar wanneer je ziet dat het vuil in de zeep is getrokken, dien je de vloer te dweilen met natuurzeep. Zorg er hierbij voor dat de vloer niet té nat gemaakt wordt. Voor hardnekkige vlekken kun je er ook voor kiezen om een intensiefreiniger te gebruiken. Hiermee wordt wel ook de zeeplaag verwijderd, waardoor je weer een nieuwe laag aan zult moet brengen.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam