Skip to main content

Echte houten vloer kopen? Hier kun je op letten

Gepost op 29 juli 2020

Wil je graag een echte houten vloer in je huis? Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten bij het kopen van een houten vloer. Houten vloeren specialisten kunnen je hier uiteraard meer over vertellen, maar het kan ook fijn zijn om je van tevoren in te lezen over dit onderwerp. Om die reden vind je hier alvast een aantal tips.

Zorg voor een ondervloer

Als je een echte houten vloer wilt leggen, doe je er goed aan ook een ondervloer te nemen. Wil je er zeker van zijn dat je geen last krijgt van geluidsoverlast of schade aan de vloer door vocht? Dan kun je het beste een isolerende onderlaag aanbrengen.

Koop extra hout

Het is verstandig om meer hout te kopen dan je nodig zult hebben voor het leggen van de houten vloer. Er kunnen tijdens het leggen delen kapot gaan en ook is het goed om wat planken op voorraad te hebben voor eventuele toekomstige reparaties.

Echte houten vloer in verschillende kleuren

Aangezien houten vloeren verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, kun je het beste van tevoren al goed nadenken over welke kleur je wilt. Ga je voor licht, of juist voor donker? Let erop dat de kleur van je houten vloer invloed heeft op de ruimte waarin je deze plaatst. Door een lichte vloer te leggen lijkt een ruimte al gauw ruimer, terwijl dit bij een donkere houten vloer niet het geval is. 

Soorten houten vloeren

Uiteraard zijn er ook verschillende soorten houten vloeren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor eiken, essen, teak, hard maple en noten. Ben je er niet zeker van welk type vloer het beste bij jou past? Laat je dan van tevoren informeren bij een houten vloeren specialist bij jou in de buurt.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

    Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

    Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure



    Martijn de Wit Vloeren Schagen
    Witte Paal 323
    1742 LD Schagen

    tel: 0224-291090
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Schagen:

    Maandag t/m vrijdag
    08.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

    Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

    Skoon 80
    1511 HV Oostzaan
    tel: 020-7220900
    info@martijndewitvloeren.nl

    Openingstijden Amsterdam:

    Dinsdag t/m vrijdag
    09.00 - 17.30 uur
    Zaterdag
    09.00 - 17.00 uur

     
    Heeft u een vraag?