Skip to main content

Drie tips voor een schone houten vloer deze winter

Gepost op 18 december 2017

Huiseigenaren over de hele wereld waarderen de schoonheid en het karakter van een houten vloer. Maar degene die in noordelijke klimaten leven, moeten omgaan met winter weer. Sneeuw, natte schoenen en ijs eisen een tol op houten vloeren van alle soorten. Kom er achter hoe je voor je hard houten en samengestelde houten vloeren moet zorgen. En kom deze winter probleemloos door.

 

Gebruik matten bij deuropeningen

Deuren die naar buiten leiden. En nattigheid gaan hand in hand. Investeer in een goede kwaliteit mat en plaatst ze bij ingangen. Zoek naar matten met een vaste, anti-slip onderkant, die het hout niet aantasten. En kies voor matten met absorberende vezels, om zoveel mogelijk nattigheid op te vangen.

Vergeet niet om je matten regelmatig schoon te maken. In de winter moet dit nog vaker. Schud stof van de mat voordat je het wast en droog het daarna goed af. Vermijd een doordrenkte mat op een houten vloer. Dit kan gaan vlekken of de planken laten krombuigen.

Droog gemorste vloeistoffen op

Matten zullen niet alle nattigheid kunnen opvangen, en er kan altijd wat morsen. Maak er een gewoonte van om dit meteen op te drogen om het hout te beschermen. Hou een dweil of doekje in de buurt om het snel op te kunnen ruimen. En moedig familieleden en visite om hun natte schoenen en laarzen uit te doen voordat ze op de vloer stappen.

Vermijd zout bij de ingang

Zout valt veel materialen aan. Ook houten vloeren vallen hier onder. Hoewel je wilt voorkomen dat het ijs je veranda verandert in een glibberig gevaar, kan het gebruik van zout meer schade aanrichten dan verwacht.

Schoenen vangen kleine zout deeltjes op en laat ze achter op toegangswegmatten, kofferbakjes en vloerdelen.  Zelfs als je regelmatig schoonmaakt, zal dit kleine aantal de afwerking van je vloer beschadigen. Je kan beter natuurlijkere manier van ijs smelten gebruiken zoals compost of zand.

 

 houten vloer

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam