Skip to main content

Donkere of lichte houten vloer? Waar kiest u voor?

Gepost op 26 oktober 2015

Kleur speelt een grote rol in het interieur. Het bepaalt niet alleen de sfeer en uitstraling van een kamer, maar kan ook uw gemoedstoestand beïnvloeden. Zo schijnt rood de mens alert te maken, terwijl blauw en groen juist kalmeren.

Omdat de vloer als basis van uw interieur dient, is het dan ook belangrijk om enige tijd en aandacht aan de kleur van de vloer te besteden. Een houten vloer brengt niet alleen talloze voordelen met zich mee, maar ook veel keuze. Van houtsoort tot legpatroon, er is van alles mogelijk. Ook qua kleur kan u alle kanten op. Gaat u voor een frisse houten vloer of wilt u toch liever een sfeervolle donkere vloer?

Lichte houten vloer

De kleur van uw vloer draagt zeker bij het ruimtelijk effect van een kamer. Zo ogen lichte vloeren ruimer, terwijl donkere vloeren een knusser gevoel kunnen geven. Wilt u een kamer dus groter en lichter laten lijken, dan kiest u voor een lichte houten vloer. De lichte kleur zal het licht in de kamer weerkaatsen.

Daarnaast geeft de lichte houten vloer uw kamer een kalme en tijdloze uitstraling. Pas wel op met teveel wit in één ruimte; hierdoor kan de ruimte kil en zelfs onnatuurlijk aanvoelen. In combinatie met een donkere meubels creëert u een mooi contrast.

Lichte houten vloer, Martijn de Wit Vloeren

Donkere houten vloer

Een donkere vloer kan goed gecombineerd worden met lichtgekleurde muren en meubels. Probeer de donkere houten vloer wel te combineren met een zachtere kleur op de muur. ‘Hard’ wit kan resulteren in een te groot contrast. Ook moet u oppassen met een donkere vloer, donkere muren en een wit plafond. Hiermee maakt u de ruimte juist klein en benauwend.

Bij een donkere houten vloer kan u mooi spelen met verschillende kleuren. Kies voor een speelse accent kleur en geef hiermee uw interieur een moderne uitstraling. Natuurlijk kan u ook voor een meer klassiek interieur gaan, met statig en ambachtelijk meubilair.

Donkere houten vloer, Martijn de Wit Vloeren

Wat past bij uw interieur?

Heeft u een strak interieur of juist een klassiekere inrichting en bent u op zoek naar een passende vloerbedekking? Of staat u op het punt van herinrichting en wilt u advies over de juiste houten vloer voor uw interieur? Schroom niet om contact met ons op te nemen, Martijn de Wit Vloeren helpt u graag!

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam