Skip to main content

De voordelen van een grenen vloer

Gepost op 06 december 2018

Een grenen vloer is een hele mooie soort vloer die eigenlijk bij elke stijl van interieur goed past. Het heeft een grote invloed op de sfeer in uw huis. Hout, en daarbij in het specifiek grenen, heeft van nature al een hele warme en natuurlijke uitstraling. Toch heeft elke houtsoort weer andere eigenschappen en dus net een andere uitstraling. Dit is ook het geval bij grenen. Doordat er veel knoesten in het hout zitten, geeft dit veel leven aan de vloer. Het contrast tussen licht en donker is ook duidelijk te zien.

De schoonmaak

Een van de grootste voordelen van een grenen vloer is het schoonmaken. De onderhoud is namelijk erg gemakkelijk. Natuurlijk zijn er soms wat beschadigingen maar gelukkig maakt dit de uitstraling van de vloer nog levendiger.

Zachte vloer

Een grenen vloer is een zachte vloersoort. Dit geeft dus een unieke uitstraling aan je vloer. De zachte vloer is ook voordelig voor andere dingen, namelijk het zagen en leggen. Omdat het zo’n zachte vloer is, is het ook makkelijk te zagen en te leggen, want de vloer is erg licht. Nadat de vloer gelegd is moet hij ook nog afgewerkt worden. Hierin heb je veel keuze, zoals lak, olie en ga zo maar door.

Een grenen vloer heeft vaak ook een soort gele optiek. Dit betekent dat de vloer heel makkelijk bewerkt kan worden met bijvoorbeeld kleurenolie en kleurbeits.

Geluiddempende vloer

Een grenen vloer is vaak dik. Dit leidt er dus ook toe dat dit een geluiddempende werking heeft. Als u dus een grenen vloer neemt in een appartement, hebben de onderburen minder last van u. Als u een grenen vloer neemt in uw rijtjes huis, kunnen uw kinderen lekker rondrennen zonder dat u daar veel last van heeft. Ideaal toch!

Vloerverwarming

Vloerverwarming is eigenlijk mogelijk bij alle houten vloeren, en zo dus ook bij een grenen vloer. Als u meer informatie wilt over de mogelijkheden van uw houten vloer en vloerverwarming, neem dan even contact op met de experts van Martijn de Wit.

 

 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken?

  Download nu onze gids met inspirerende voorbeelden van vloeren en projecten, en ontdek wat er kan!

  Martijn de Wit Vloeren - Download Inspiratie Brochure  Martijn de Wit Vloeren Schagen
  Witte Paal 323
  1742 LD Schagen

  tel: 0224-291090
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Schagen:

  Maandag t/m vrijdag
  08.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

  Martijn de Wit Vloeren Amsterdam

  Skoon 80
  1511 HV Oostzaan

  tel: 020-7220900
  info@martijndewitvloeren.nl

  Openingstijden Amsterdam:

  Dinsdag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
  Zaterdag
  09.00 - 17.00 uur

   
  Heeft u een vraag?
  Neem contact met ons op:
  Mail

  WhatsApp

  Schagen

  Amsterdam